Home

Achtergrond 176 x bekeken 2 reacties

'Verruiming Successiewet is aan ruime kant'

De voorgestelde verruiming van de fiscale vrijstelling bij bedrijfsoverdracht is aan de ruime kant.

Dat heeft fiscaal jurist Stan Stevens vandaag gezegd bij een hoorzitting in de Kamer.

De Kamer behandelt de wijziging van de Successiewet. Onderdeel daarvan is een verhoging van de vrijstelling bij bedrijfsoverdracht van 75 naar 90 procent van de waarde van de onderneming.

"Ik vind 75 procent al een stevige tegemoetkoming aan het bedrijfsleven", aldus Stevens. "Dat kun je nog sterker maken door het op te trekken naar 90 procent. Dat is een politieke keuze."

Niet elke partij wil die keuze maken. De SP vindt bevoordeling van ondernemers ten opzichte van burgers onrechtvaardig. De PvdA heeft vergelijkbare bezwaren. Een meerderheid van CDA, VVD en PVV is wél enthousiast over het kabinetsvoorstel, dat per 2010 moet ingaan.

Volgens FBNed, de vereniging van familiebedrijven in Nederland, dreigen duizenden grotere familiebedrijven buiten de boot te vallen door de nieuwe wet. Het gaat om bedrijven met aandeelhouders met een belang van minder dan 5 procent. Erfgenamen moeten onder de nieuwe wet meteen met de fiscus afrekenen tegen een tarief van 40 procent,.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het Oracel

    Dan moeten de huidige Boeren concureren met die ''snotneuzen'' die de Boerderij nu VOORNIETS krijgen.!

  • no-profile-image

    john

    de boeren die jaren geleden alles prive gehouden hebben en de voordelen daardoor niet gehad hebben die andere boeren wel hadden worden dubbel gepakt. Dan moet je die ook compenseren

Of registreer je om te kunnen reageren.