Home

Achtergrond

Verkeerschaos door onafscheidelijke zwanen

Een romantisch zwanenstel heeft dinsdagochtend een flinke opstopping op de A2 van Amsterdam naar Den Bosch veroorzaakt.

Ter hoogte van het knooppunt Oudenrijn werd een van de twee dieren rond negen uur aangereden, waarna de ander niet van de zijde van zijn of haar partner wilde wijken. Daardoor moest de rechterrijbaan worden afgesloten, wat leidde tot een file van meer dan 7 kilometer tussen Maarssen en het knooppunt Oudenrijn.

Dat heeft de Verkeers Informatie Dienst (VID) vandaag gemeld. Zwanen staan bekend om hun onvoorwaardelijke trouw. Ze zijn monogaam en beschermen elkaar door dik en dun.

Na het ongeval wist de Verkeerspolitie de zwaargewonde zwaan op de vluchtstrook te leggen. Door de file van kijkers duurde het bijna een uur voordat de dierenambulance ter plaatse was. Die kon het dier kon rond half tien meenemen, waarna de file oploste, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.