Home

Achtergrond 205 x bekeken

Verdachte bekent moord op overblijfwacht

De 31-jarige man die in maart bij een schoolplein in Amsterdam overblijfwacht Leo van Trappe zou hebben doodgestoken, heeft bekend dat hij dat heeft gedaan.

Mohammed B. heeft bij de politie verklaard dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde. Die zouden hem tot zijn daad hebben gedreven. Hij kende het slachtoffer verder niet. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak tegen de verdachte. De 69-jarige Van Trappe werd doodgestoken vlakbij het gezamenlijke schoolplein van de Willemsparkschool en de Montessorischool in Amsterdam-Zuid. Op dat moment was de pauze aan de gang, waardoor een aantal kinderen het misdrijf zag gebeuren.

B. verklaarde donderdag dat hij vaker met een mes op pad ging, omdat de stemmen hem dat opdroegen. Ze zeiden altijd echter op het laatste moment dat hij het toch niet moest doen. De verdachte was eerder al tien tot vijftien keer langs verschillende scholen in Amsterdam gelopen. Daar ging hij naar eigen zeggen "uit voorzorg'' langs. Omdat er kinderen waren, dacht hij dat hij er nooit iemand zou neersteken.

Toch ging het op de bewuste dag mis. Toen Van Trappe argwanend naar hem keek, stak B. hem in de schouderstreek. "De stemmen raakten in paniek die dag'', zo verklaarde hij. Volgens een deskundige is de verdachte psychotisch en schizofreen. Tijdens de steekpartij zou hij volledig onder invloed van zijn psychose zijn geweest. De rechtszaak gaat nog de rest van de dag door.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.