Home

Achtergrond 7 reacties

Verburg verbaasd over radiospotjes

De radiospotjes waarin dierenbeschermingsorganisaties de nieuwe Wet dieren bekritiseren wekken verbazing bij minister Gerda Verburg van LNV.

"Ik herken mij helemaal niet in deze reclamespotjes’", aldus minister Verburg.

In de reclamespotjes die gisteren, vandaag en morgen zijn en worden uitgezonden verzetten 23 organisaties zich tegen de nieuwe Wet dieren, die de minister bij de Tweede Kamer heeft ingediend. In de spotjes wordt onder andere beweerd dat minister Verburg nóg meer dieren wil produceren. Ook wordt gesuggereerd dat dieren onder de nieuwe wet slechter worden beschermd.

De minister verbaast zich daarover. Het wetsontwerp voegt een aantal afzonderlijke wetten samen zodat de regelgeving overzichtelijker wordt. Verburg heeft haar directie communicatie opdracht gegeven tot nader onderzoek naar de reclamespotjes en naar mogelijk onjuiste of ongefundeerde beweringen.

De Tweede kamer houdt woensdag een rondetafelgesprek over het wetsontwerp met een aantal belanghebbende organisaties, waaronder een afvaardiging van de 23 dierenbeschermingsorganisaties.

Lees ook Wijziging dierenwet inzet in radiospotjes

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Nette manier van Verburg om aan te geven dat ook zij de geloofwaardigheid van al die zgn dierenbeschermingsorganisaties met een korreltje zout neemt.

 • no-profile-image

  De feiten

  LTO zal wél aanwezig zijn bij het rondetafelgesprek, als énige landbouworganisatie overigens...

 • no-profile-image

  Pinkie

  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Dit geld hier dus niet. Deze organisaties worden door de regering financieel gesteund, Gerda dichtdraaien die geldkraan.

 • no-profile-image

  Thea de Groot

  Door de regering financieel gesteund?? Ik zou toch 's wat jaarverslagen gaan lezen...

 • no-profile-image

  Veehouder

  lto zal wel weer de grote afwezige zijn om later weer te kunnen klagen dat ze weer niet aanwezig was. Wanneer wordt siem-jan eens wakker?

 • no-profile-image

  p.c.jansen

  dierenbeschermorganisaties?,criminele bendes zijn het,parasiteren op overheidsgelden met maar een doel voor ogen, de hele argrarische sector in diskrediet brengen , schandelijk!!!!!!!.

 • no-profile-image

  Harm

  Bewijs het tegendeel, veel organisaties worden door de overheid financieel ondersteund. Dit om de maatschappelijke discussie levend te houden!
  Maar terwijl ze hier weer zeuren over het samenvoegen van diverse wetten en regels, lezen we dat er levende dieren worden geplukt voor dons. Waar? ja in de EU. Daar heeft de dierenbescherming even een "veer"gelaten.
  Deze organisaties schoppen met maatscappelijke steun, tegen de maatschappij. Het is in dit geval te vergelijken met de kachel (nederland) proberen uit te blazen, terwijl het huis (de EU) in brand staat. De veehouders in nederland zijn instaat om hun dieren beter te huisvesten en te verzorgen dan de oudjes in de tehuizen. En dat terwijl er in landen als Thailand, Brazilie en Bangladesh grote bedrijven worden opgericht, waar de dieren 4 tot 5 hoog in kooien leven. Daar is procentueel nog minder grond beschikbaar dan hier. En maar zeuren over de toestand hier.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.