Home

Achtergrond 3 reacties

Verburg mist kabinetsberaad

Minister Gerda Verburg (LNV) die gisteravond in de Tweede Kamer onwel werd, heeft daardoor vandaag de wekelijkse ministerraad moeten laten lopen.

Ze is inmiddels weer thuis, zei premier Jan Peter Balkenende vandaag na afloop van het beraad. "Ze is eerst naar de ministerskamer gegaan en toen naar het ziekenhuis. Ik heb verschillende keren contact met haar gehad. Ze zegt dat ze zich goed voelt en dat er geen bijzonderheden aan het licht zijn gekomen. Ze gaat het weekeinde rust houden, maar zou vandaag nog wel even naar het ministerie gaan.''

Verburg was gisteravond tijdens het debat over de Westerschelde niet meer in staat vragen van de oppositie te beantwoorden. ,,Erg triest'', vindt Balkenende. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar zij uit voorzorg een nacht moest blijven. Eerste onderzoeken wezen 's avonds al uit dat er niets ernstigs aan de hand was.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zei na het voorval dat het debat op een andere dag zal worden voortgezet, als de minister zich weer beter voelt. Net als premier Jan Peter Balkenende had zij Verburg na het incident gesproken. Beiden zeiden erg geschrokken te zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De Westerschelde is voor Verburg een hoofdpijndossier geworden,dit woord mag ze zelf af en toe graag gebruiken

 • no-profile-image

  Thijs

  Als je zulk debat moet voeren zou je er ook doodziek van worden! Ik weet als kind nog dat de watersnood in Zeeland was. Het drama kan ik nog herinneren als de dag van gister. Wat bezielt veel mensen om de veiligheid overboord te gooien door de dijk door te en de steken en de polder onder water laten lopen. De polder is nu ook natuur, er is op de wereld zeer veel natuur. Laten die gekken in Nederland is her opvoeden in plaats van dat ze alles kapot maken. Van onkruid kun je niet leven! Politiek hou je rug recht, denk vooral aan de mensen die er hard voor moeten werken en dit allemaal onderuit zien gaan door flierefluiters!

 • no-profile-image

  Couzijn Bos

  Gerda, van harte beterschap!

Of registreer je om te kunnen reageren.