Home

Achtergrond 3 reacties

Verburg blijft nacht in ziekenhuis

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag uit voorzorg in het ziekenhuis overnacht.

Eerste onderzoeken hebben uitgewezen dat er niets ernstig aan met de bewindsvrouw aan de hand is, maar artsen willen haar voor de zekerheid nog even in het ziekenhuis houden. Dat heeft een woordvoerder van Verburg gemeld. Het debat over de Westerschelde in de Tweede Kamer moest donderdagavond rond tien uur worden geschorst omdat de minister onwel werd. Verburg is vrijdag ook niet bij het kabinetsberaad aanwezig.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zei na het voorval dat het debat op een andere dag zal worden voortgezet, als de minister zich weer beter voelt. Net als premier Jan Peter Balkenende had zij Verburg na het incident gesproken. Beiden zeiden "erg geschrokken'' te zijn. ,,Ze is erg sportief en gezond. Het is nu echt even wachten, maar ze voelde zich net weer goed'', aldus Balkenende. Hij kon niet zeggen of vrijdag in het kabinet nog over de Westerschelde wordt gesproken of beslist.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Verburg heeft het wel eens over een hoofdpijndossier,maar de Westerschelde is met recht wel zo,n hoofdpijndossier

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  In nederland zijn de aasgieren nooit weg geweest.Hebben zich vermomd als politici..

 • no-profile-image

  watisslim

  En dat allemaal voor een paar m2 landbouwgrond ter grootte van misschien een melkveehouderij. Het vergaderen erover kost meer dan dat stukje polder. Typisch nederlands.

Of registreer je om te kunnen reageren.