Home

Achtergrond 243 x bekeken 5 reacties

Verburg betreurt vertrek Fischer Boel

"Ontzéttend jammer". Zo reageert minister Gerda Verburg (LNV) vanuit Zweden op de aankondiging van EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn.

"Zij is een daadkrachtige, toekomstgerichte en moedige commissaris", vindt Verburg. "Zo’n commissaris hebben wij ook in de toekomst nodig". De minister prijst het Deense lid van de Europese Commissie voor haar vermogen om haar beleidslijnen duidelijk uit te zetten en er aan vast te houden, ook bij tegenwind. Als voorbeeld noemt Verburg de besluiten over de uitfasering van de melkquotering. Dat twee grote lidstaten, Duitsland en Frankrijk, die opnieuw ter discussie willen stellen heeft ze goed weerstaan.

Verburg wil niet zeggen dat Nederland nu een gooi moet doen naar de landbouwportefeuille. "Maar ik hoop wel dat er een commissaris komt die het beleid voortzet. Daarvoor lijkt me iemand uit de noordelijke lidstaten het meest geschikt."

Lees ook: Fischer Boel stopt ermee

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer tegen

  "Ontzéttend jammer", dat ze zelf niet gaat. Ze heeft samen met F B de markt overvoerd. Weg met deze geldvernietigster voor de boeren.

 • no-profile-image

  willem

  Helemaal met Gerda eens, zij heeft de markt niet overvoerd ( boer ) maar dat hebben de veehouders zelf gedaan door steeds maar uit te breiden en groter te groeien. Quotum te kopen wat veel te duur is, en in geen 18 jaar terug te verdienen valt, ook niet met een melkprijs van 35 ct.
  Hier in de buurt zijn er al veel veehouders die vee verkopen en minder melken, achteraf hebben ze meer winst
  en minder zorgen.

 • no-profile-image

  boer

  Willem; Verburg , fischer Boel, de melkfabrieken en lto hebben gepleit voor quotum uitbreidingZij hebben de markt overvoerd............. Als we er niets bijgekregen hadden, hadden we ook niet meer gemolken Willem

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Willem kom nou joh , geen enkel land als Nedeland moet zoveel superheffing betalen dus jullie hebben zelf de markt overvoert wel makkelijk om dan vlug een ander de schuld te geven

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een commisaris die het beleid voortzet. Het beleid van keiharde marktwerking wat ondernemers tot het bot toe uitbuit staat daar het CDA nu voor? Mooie woorden van rentmeesterschap en normen en waarden preken ze maar ondertussen laten ze de oren hangen naar de grote banken (nog meer schaalvergroten dus nog meer lenen zegt Dirk Duijzer van de rabobank) en de grote retailers

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.