Home

Achtergrond 179 x bekeken

Verburg acht Scheldebesluiten mogelijk zonder Kamerdebat

Het kabinet kan vrijdag besluiten nemen over de Westerschelde ook zonder dat het debat daarover met de Tweede Kamer is hervat.

Dat vindt landbouwminister Gerda Verburg. "Het is natuurlijk in de eerste plaats aan de Kamer om te bepalen of het debat moet plaatsvinden voorafgaand aan het kabinetsberaad", zei de minister gisteravond in Brussel tegen journalisten.

Maar wat haar betreft kan het ook zonder voortzetting van het debat. De minister wees erop dat ze na besluiten in het kabinet de vragen van de Kamer kan beantwoorden die ze vorige week nog niet kon beantwoorden. Het gaat onder andere om een besluit over een onderzoek naar het alternatieve plan voor natuurherstel waarvoor het kabinet in april heeft besloten.

Onwel

Vorige week werd het Scheldedebat in de Kamer geschorst omdat Verburg onwel werd. Daardoor was ze vrijdag ook afwezig bij het kabinetsberaad. Het onderwerp is daarom doorgeschoven naar komende vrijdag.

Het vervolg van het debat staat niet op de agenda voor de Kamervergaderingen van deze week. Het Kamerlid dat het debat had aangevraagd, de SP'er Hugo Polderman, wist gisteren nog niet of hij vandaag zal aandringen op snelle hervatting. Vanmiddag kan de Kamer de agenda voor deze week nog veranderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.