Home

Achtergrond 1 reactie

Verbeet betreurt uitlekken Miljoenennota

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet betreurt het uitlekken van de Miljoenennota, met daarin de kabinetsplannen voor volgend jaar.

Ze maakte dat vandaag duidelijk in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Dinsdag op Prinsjesdag wordt de Miljoenennota officieel gepresenteerd, maar sinds vrijdag berichtten diverse media over de plannen. RTL Nieuws toonde het stuk zaterdagavond in de uitzending. Verbeet wil in het bestuur van het parlement de gebeurtenissen bespreken. Of er een onderzoek naar het lek komt, moet volgens een woordvoerder van de Kamer dan blijken. Verbeet gaf maandag op tv wel aan benieuwd te zijn waar het lek zat.

Leden van Eerste en Tweede Kamer kregen vrijdag de begrotingsstukken onder embargo, om zich voor te kunnen bereiden op het debat over de plannen. Dinsdagmiddag worden de stukken pas openbaar. Voor Verbeet staat niet vast dat Kamerleden gelekt hebben. Ook op ministeries zijn mensen in het bezit van de stukken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Verbeet vindt het alleen maar interessant hoe hij is uitgelekt,maar is blijkbaar niet geinterresseert in de inhoud ,want daar wordt je ook echt niet vrolijk van

Of registreer je om te kunnen reageren.