Home

Achtergrond 154 x bekeken

Van der Hoeven naar China

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) gaat van 6 tot en met 10 september naar China.

Ze is de eerste Nederlandse bewindspersoon die het land bezoekt sinds in juni discussie ontstond rond de ontvangst van de dalai lama in Nederland. Ontmoetingen met de dalai lama, de geestelijk leider van Tibet, liggen gevoelig in China. Het land liet Nederland in juni nog weten dat een ontmoeting tussen een minister en de dalai lama de relatie tussen beide landen zou schaden. Premier Jan Peter Balkenende ontving de dalai lama niet, minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) ontmoette hem wel. De reis van Van der Hoeven naar China staat in het teken van het bevestigen van de goede economische relaties, meldt het ministerie van Economische Zaken.

Van der Hoeven ontmoet onder anderen haar collega Zhang Guobao, met wie ze afspraken wil maken over samenwerking op het gebied van energiebesparing, leveringszekerheid en transport. Nederland exporteerde vorig jaar voor 3,8 miljard euro naar China en importeerde voor 25,3 miljard euro aan producten uit het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.