Home

Achtergrond 178 x bekeken

'VVN: '17 september autovrije dag'

Alle ouders van Nederland laten op donderdag 17 september hun auto staan.

Dat is althans het voorstel van Veilig Verkeer Nederland (VVN), die deze dag uitroept tot nationale autovrije dag. Het is de bedoeling dat alle ouders en verzorgers in Nederland hun kinderen te voet of met de fiets naar school brengen.

Met het initiatief wil de VVN het begin van het schooljaar onder de aandacht van de Nederlanders brengen. Kinderen op basisscholen gaan op steeds latere leeftijd zelfstandig naar school. Ze worden nu tot ruim 8,5 jaar door hun ouders naar school gebracht. Dit komt omdat veel ouders zich zorgen maken over de verkeersveiligheid op de weg naar school. Dertig jaar geleden lag deze gemiddelde leeftijd nog meer dan een jaar lager.

Uit recent onderzoek blijkt dat een derde van alle ouders met schoolgaande kinderen meent dat zij niet zelfstandig naar school kunnen gaan. Op dit moment hebben bijna duizend basisscholen gehoor gegeven aan de oproep van Veilig Verkeer Nederland en hun leerlingen en ouders verzocht om de auto te laten staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.