Home

Achtergrond 230 x bekeken 5 reacties

VVD: minder ambtenaren, LNV opdelen

Het ministerie van LNV moet worden opgesplitst en toegevoegd aan twee nieuw te vormen departementen.

Dit voorstel van de VVD maakt deel uit van een totaalplan van de liberalen om het aantal Haagse ministeries te beperken van 13 naar 8. Ook het aantal ministers en ambtenaren moet fors terug, maakte VVD-leider Mark Rutte gisteren bekend bij de presentatie van een eigen tegenbegroting.

De liberalen willen het ministerie van LNV verdelen over de nieuwe ministeries voor Ondernemerschap en voor Infrastructuur.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C P J Hopmans

  Het standpunt van de VVD is een lokale politieke visie. Belangrijk is waar de andere landbouwministeries binnen de EU mee bezig zijn. Het gaat op de eerste plaats om Europa en dus ook om de krachtigste plaats van de landbouwvertegenwoordiging in dat verband.

 • no-profile-image

  Veehouder

  vvd weet dat opsplitsen heel goed werkt. Eerst alleen maar de vvd, door splitsing hebben we vvd en pvv, splits maar weer: vvd en pvv en ton. zo werkt het met verdeel en heers

 • no-profile-image

  gert

  Minder ambtenaren maar ook minder regels,door al die regels zijn er ook zoveel ambtenaren nodig,zo wordt het systeem in stand gehouden

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Het is inderdaad beter landbouwaangelegenheden te laten behandelen door verschillende departementen. Het is gek dat een hele sector een eigen ministerie heeft. Kan ook eindelijk het dierenwelzijn worden ondergebracht bij een ministerie dat niet zowel voor de uitbuiting van dieren als ook hun welzijn verantwoordelijk is.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Beste Herman Schober,

  Dat het ministerie van LNV voor de uitbuiting van dieren staat was mij niet bekend?!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.