Home

Achtergrond

VVD heeft het helemaal gehad met Rouvoet

De VVD heeft het helemaal gehad met minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin.

''Ik ben uitgepraat met deze minister'', zegt Kamerlid Ineke Dezentjé in een reactie op Rouvoets dreigement in te grijpen bij Amsterdam en Rotterdam. Deze stadsregio's zeggen er niet in te slagen de wachtlijsten in de jeugdzorg voor het einde van het jaar tot nul terug te brengen.

Volgens Dezentjé had Rouvoet al veel eerder de touwtjes in handen moeten nemen. In haar ogen heeft hij niet alleen met de provincies een afspraak om de wachtlijsten terug te dringen, maar ook met de Tweede Kamer. Slaagt hij er niet in zich aan die afspraak te houden, dan dreigt de minister het vertrouwen van oppositiepartij VVD te verliezen. ''Rouvoet zal als de minister van wachtlijsten de geschiedenis ingaan'', voorspelt Dezentjé.

Ook SP'er Marianne Langkamp vindt dat Rouvoet achter de feiten aanloopt. Hij had al veel eerder moeten inzetten op een stelsel van jeugdzorg waarbij niet alles over honderd schijven loopt. Dat de minister nu balletjes opwerpt over een nieuw stelsel, vindt ze een beetje laat. Ze wijst erop dat hij daar tot nu toe niet over wilde praten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.