Home

Achtergrond

VS produceren meer eieren

De eierproductie in de Verenigde Staten groeit.

Uit cijfers van landbouwministerie USDA blijkt dat de productie in augustus met 7,59 miljard eieren 1 procent hoger lag dan een jaar eerder. 6,51 miljard van deze eieren waren bestemd voor consumptie, de rest zijn broedeieren.

De verwachting is dat de eierproductie in de komende maanden verder groeit. De inleg van broedeieren voor legrassen steeg namelijk met 4 procent, wat op een sterkere groei van de productie wijst. In augustus zijn 37,2 miljoen broedeieren voor legrassen ingelegd. Op 1 september waren er in de Verenigde Staten 333 miljoen leghennen in productie, dit is juist iets minder dan een jaar eerder. Daar tegenover staat echter een hogere productie per leghen.

Pluimveevlees

In tegenstelling tot de eierproductie lijkt de productie van pluimveevlees juist te gaan dalen. In augustus van dit jaar zijn 3 procent minder broedeieren voor vleesrassen ingelegd dan een jaar eerder. Ten opzichte van vorig jaar zal de productie in de rest van het jaar waarschijnlijk dus ook lager zijn. Het aantal opgezette vleeskuikens lag maar liefst 7 procent lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.