Home

Achtergrond 158 x bekeken

VPRO-expeditie ontdekt fossiel ei

De VPRO-expeditie die in de voetsporen van Darwin treedt, heeft op het onbewoonde Portugese eiland Selvagem Grande een 15 miljoen jaar oud fossiel ei gevonden. Ook vonden de wetenschappers een aantal fossiele vogelbeenderen. Dat heeft een zegsman van de expeditie vrijdag gemeld. De reis is een 12 miljoen euro kostend initiatief van de omroepen VPRO, Teleac en VRT. Ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het beroemde evolutieboek van Charles Darwin maakt de expeditie dezelfde reis die Darwin 178 jaar geleden maakte.

De onderneming, die acht maanden duurt, wil de vraag beantwoorden of de mensheid bezig is zichzelf te vernietigen. Voor 35 wekelijkse tv-uitzendingen op zondagavond is een enorm zeilschip volgebouwd met satellietschotels en zendapparatuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.