Home

Achtergrond 167 x bekeken

VN: Nederland moet milieuwetgeving versterken

Nederland moet zijn bestaande milieuwetgeving versterken voor wat betreft vervuiling van de zee.

Er moeten strengere inspecties komen voor afval aan boord van schepen. Dit schrijft een speciale VN-rapporteur naar aanleiding van de ramp met het schip Probo Koala. Het dumpen van afval van dat schip leidde in 2006 in Ivoorkust tot vijftien sterfgevallen; tientallen mensen moesten in ziekenhuizen worden behandeld.

Het gifschip had ook Amsterdam aangedaan. Volgens VN-rapporteur Okechukwu Ibeanu moeten schepen zoals de Probo Koala desnoods in de haven worden vastgehouden als er onduidelijkheid bestaat over mogelijk gevaarlijke lading.

De VN-rapporteur beveelt tevens aan dat Nederland Ivoorkust blijft helpen bij het monitoren en desnoods verhelpen van mogelijke consequenties van de ramp op de lange termijn voor de volksgezondheid en het milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.