Home

Achtergrond 308 x bekeken

VKC keurde BolleNoord met Lelies en Zantedeschia

Al vele jaren is het de lelie die de toonaangevende soort is geweest tijdens de September maand.

Ook dit jaar werd de VKC uitgenodigd om de beoordeling van de lelies in BolleNoord in ’t Zand te doen. De organisatie had besloten om ook de Calla (Zantedeschia) de gelegenheid te geven om dit product op deze locatie te showen. Zowel potten als snijcalla’s konden worden ingezonden.

In die opzet is de organisatie geslaagd want de show was er één van de bovenste plank. Een mooi assortiment lelies en calla’s bevolkten de ruimte. Bij de Kapiteyn Group zag de jury twee tweekleurige rood/oranje calla’s 'Captain Safar'’ als beste uit de bus komen. Knap is de gelijkheid van deze tweekleurige cultivar. De gelijkheid van bloemvorm en de kleur zorgde voor een mooie tweede plaats met 9.40 punten.

De winnaar stak er evenwel met kop en schouder bovenuit. Een score van 9.75 punten was weggelegd voor 'Serrada', de gele cultivar met zwart hart van Sande BV. Bij de pot Zantedeschia was het eveneens Sande BV die met de hoogste eer ging strijken. Dit keer met de cultivar 'Sapporo'.

Bij de lelieverdeling ging de eerste prijs naar 'Lake Carey' van Mak Breeding. In de categorie Longiflorum was het Johan van Aardenburg en Z. die met 'White Triumphator' de eerste prijs behaalde, bij de Aziaten en LA Hybriden was dat Lilium 'Yeti' van Burger. Van de Groep Oriental tenslotte was het de witte Oriental Lilium 'Santander' van VOF Dolf de Wit & Zn die het hoogst scoorde. De VKC concludeert n.a.v. de gehouden keuring, dat het een zeer interessante Lelie- en Zantedeschia show is geworden die voor de vakman veel informatie opleverde en die BolleNoord omtoverde in een waar bloemenpaleis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.