Home

Achtergrond 255 x bekeken

Unicef: Kindersterfte daalt verder

De wereldwijde kindersterfte is vorig jaar met 28 procent afgenomen ten opzichte van 1990.

In dat jaar stierven negentig van elke duizend kinderen voor hun vijfde verjaardag. Vorig jaar waren dat er 65 op elke duizend, liet VN-kinderfonds Unicef donderdag weten.

Dat aantal is echter nog steeds te veel om Milleniumdoel 4 te halen: het terugdringen van de kindersterfte met twee derde voor 2015. Nog steeds sterven dagelijks 24.000 kinderen onder de vijf jaar. Longontsteking en diarree blijven de voornaamste boosdoeners.

Unicef helpt overheden in 140 landen met het opzetten en verbeteren van gezondheidsprogramma's. Vaccinaties, hiv- en aidspreventie en het gebruik van klamboes tegen malaria hebben mede gezorgd voor de afname van het aantal kindersterftes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.