Home

Achtergrond 5 reacties

Tweede emigratiebureau in opspraak

Een tweede emigratiebemiddelaar die Nederlandse melkveehouders helpt naar de Verenigde Staten te emigreren, is in opspraak gekomen.

Het betreft Atlantic Business Development uit Emmeloord. Deze richt zich op begeleiding van emigranten naar de Amerikaanse staat Iowa.

Eerder werd een van de grootste emigratiebemiddelaars, Vreba-Hoff, beschuldigd van oneerlijke praktijken. Van de zeven melkveehouders die via Atlantic naar Iowa zijn vertrokken, hebben er twee hun boerderij moeten opgeven, omdat zij het financieel niet konden bolwerken.

Melkprijs

De betrokken veehouders erkennen dat een snelle daling van de melkprijs en stijging van de voerprijs heeft bijgedragen aan hun problemen. Atlantic had hen meer begeleiding moeten geven voor de 30.000 euro die zij betaald hebben, zo zeggen zij.

Peter Blauw van Atlantic verwerpt de beschuldigingen. Dat de veehouders het niet hebben gered, heeft volgens hem vooral met hun ondernemerscapaciteiten te maken. Daarbij zouden ze extra begeleiding door een adviesteam hebben afgewezen of te laat hebben geaccepteerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Als daadwerkelijk blijkt dat afspraken niet nagekomen zijn,mag je de Makelaar daarover aanspreken.Als onderling niet werkt,kan men dat ook publiekelijk doen!

 • no-profile-image

  Bart

  Nu wordt dit emigratiebureau over een kam geschoren met van Bakel?,dat klopt natuurlijk niet. Het smerige bij van Bakel is z'n piramidespel en de leasecontracten. Daarbij is hier geen sprake van volgens mij

 • no-profile-image

  arm

  Eerlijkheid en nette handel daar draait alles om, maar ik heb weer mijn twijfels.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Eens met vorige reacties. Niet alles over een kam. Bij ondernemen hoort risico en dit mag je niet te gemakkelijk op anderen afwentelen. Misstanden is iets anders.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik weet natuurlijk niet van de hoed en de rand, maar een feit is dat de ondernemerscapacitiet in de vs meer aangesproken moet worden dan hier. In de vs vallen nogal eens melk-veebedrijven om, iets wat je hier in Nederland nauwelijks hoort. Het is dan wel erg makkelijk zwartepieten naar een adviseur. Het maakt het persoonlijke drama er natuurlijk niet minder om.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.