Home

Achtergrond 17 reacties

Troonrede: Landbouw moet bijdragen aan economisch herstel

De landbouw hoort bij de belangrijke sectoren van de Nederlandse economie die kunnen bijdragen aan de economische groei.

Dat zei Koningin Beatrix in de troonrede die ze vanmiddag in de Ridderzaal heeft uitgesproken. De troonrede ging vrijwel helemaal over de economische crisis, het herstel en de toekomstige bezuinigingen. De Koningin sprak over fundamentele heroverwegingen in twintigtal brede terreinen in de collectieve sector die het komend half jaar moeten plaats vinden.

Met die heroverwegingen moeten onderwijs, kennis, innovatie en ondernemerschap doelgerichter worden ingezet om economische groei te bevorderen. "Daarnaast zal duidelijk gemaakt worden hoe belangrijke sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven, zoals waterbeheer en energie, landbouw en visserij, klimaat en milieu, daaraan kunnen bijdragen," aldus de Koningin.

Klik hier voor de troonrede

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lizzie

  " belangrijke sector " , pffffffff, heb ik de laatste tijd niets van vernomen

 • no-profile-image

  spotmelker

  Voor de bijdrage uit de landbouw heeft de overheid al gezorgd, 40% pachtverhoging, hoppa!! Bestuurlijke miljoenenboetes op overtredingen van onzinnige mestwetjes, Kassa!!

 • no-profile-image

  Silvia

  Als ze nu maar bedoelen dat ze het gesnapt hebben dat de landbouw in een basis-behoeft voorziet nl.: voedsel. Je weet wel de eerste levensbehoefte.
  En dat dit beter hier in Nederland geproduceerd kan worden zodat het inzichtelijk is wat er gebeurd ipv importeren uit een niet gecontroleerde uithoek.

 • no-profile-image

  gert

  Ja hoor, de melkkoe waar jaren op is neergekeken, wordt nog even van stal getrokken om de kar uit de modder te trekken

 • no-profile-image

  realist

  Maar we hebben al veel natuur aangelegd. En we zijn miljoenen ganzen en muggen rijker. En we zijn er niet beter op geworden ?? Vreemd dat natuur niet bijdraagd aan het herstel van de economie.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ik dacht dat de landbouw altijd al een grote bijdrage leverd aan de economie. Maar in crisistijd gooien nog zeer veel mensen met bakken geld. Hoe vaak nog op vacantie het afgelopen jaar en ga zo maar door. Wij hebben de vacantie maar over geslagen, wij moeten eerst onze rekeningen betalen, want deze willen ook hun geld. Maar de opbrengst prijzen van melk en vlees zijn zo hard onderuit gegaan door de crisis dat we zelf zuinig aan moeten doen! Ik stoor me er verschrikkelijk aan dat ze roepen dat de boeren de crisis mee moeten dragen, als je al uitgemolken bent! Er zijn dan nog mensen die tegen de melkacties zijn, maar begrijp je er dan niets meer van!

 • no-profile-image

  gert

  Waarom noemen ze de natuurorganisaties niet,die weten het hoe het moet ,die doen ook altijd of de natuur veel oplevert,daar is de laatste jaren ook veel in geinvesteerd,moeten nu ook maar eens cashen

 • no-profile-image

  Ietje

  Ik ben het helemaal eens met Ineke. Uit principe gooi ik die zak bij het oud papier en gebruik hem niet omdat ik weet dat daar een tuinder niet voor kan produceren! Wat zou het mooi zijn als alle mensen zulke acties zouden boycotten!

 • no-profile-image

  ineke

  Dus: het vuur smeden als het heet is. Belangenbehartigers grijp die kans. Stap nu op de politiek af om ons belang veilig te stellen en ons een (belegde) boterham te bezorgen voor de komende jaren. Want als wij het land uit de economische crisis mee moeten halen dan mogen we daar toch ook wel van meegenieten. En er niet de dupe van worden door nog lagere prijzen te moeten accepteren ten gunste van het goedkope voedselpakket van de consument. Kijk eens wat er nu weer gebeurt bij onze grootgrutter Appie: een volle tas groenten en fruit voor de halve prijs. Bonen voor 29 cent per pond!! Daar legt de super zelf geen cent op toe hoor, maar de teler wel. Albert Heijn moet zich schamen.

 • no-profile-image

  mink

  enkele maanden terug nekt de 2e kamer de pelsdierhouderij, nu ziet men dat dit verkeerd was, wellicht dat men e volgende keer wat beter nadenkt !!!
  of gaat het vanavond bij het journaal enkel over de hoedjes die men weer allemaal op had tijdens de troonrede.

 • no-profile-image

  landman

  Er is ook een spreekwoord die wel past in deze tijden. " De boeren arm, het hele land arm"

 • no-profile-image

  ikke

  geen woorden maar daden. De daden die niet op een verantwoorde manier in gevuld worden tellen niet mee. Ik verwacht er dus niets meer van van deze geldverslinders, die de agrarische sector om zeep helpt. er is al te veel gebeurd in de tuinbouw, en al bijna te laat.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  De Land-en Tiunbouw,is altijd al actief geweest in Nederland!. Beter gezegd Hyper-Actief!!!.

 • no-profile-image

  Kaatje

  Nu er stront aan de knikker is, hebben ze boeren weer nodig.....

 • no-profile-image

  Pietje Puk

  De landbouw moet haar bijdrage leveren om uit de crises te komen door voor niks te produceren zoals we de laatste tijd doen , melk van 25 cent , graan en aardappelen zowat weggeven en nog veel meer!

 • no-profile-image

  mdeboer

  Hoezo de landbouw is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie? Ik meen de afgelopen toch regelmatig te hebben mogen lezen en horen, dat de landbouw niet zo'n hoge pet van zichzelf op moest hebben qua belang voor de economie. Maar nu er weer geld op tafel moet komen, zijn wij ineens weer belangrijk. Heel bijzonder!!!

 • no-profile-image

  Tom

  Nu ze alles van en wat door de boer opgebouwd is verkwanseld is, hebben ze de boer weer nodig! Hoeveel zeer goede landbouw om gebouwd tot onkruidvelden. De zware eisen voor de bedrijfsvoering, het was nooit goed! Wat zijn de prijzen voor ons product allang bedroevend laag! Het aantal werkuren in de week (80) per boer is heel gewoon, voor een hongerloon. Je hebt de hoop dat het verandert, maar wat blijkt, ze hebben er alle geld door gedraait! Het kon nooit op en het was nooit genoeg! Nu ze er doorzijn kan die arme boer ook mog voor die graaiers plat gaan liggen!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.