Home

Achtergrond

Tritonia is goede snijbloem

Van het gewas Tritonia zijn 28 soorten bekend die afkomstig zijn uit Zuid Afrika.

Dames en Beelen heeft enkele soorten in de kraam, waaronder de zalmkleurige Tritonia laxifolia (foto) en de witte Tritonia lineata. De planten leveren goede snijbloemen met een behoorlijke houdbaarheid en zijn heel goed toe te passen in het gemengde boeket. Tritonia is verwant aan Crocosmia en van dat product zette Kweker Davelaar een flink aantal cultivars in de keuringszaal. Dat is dan ongeveer het einde van het bloeiseizoen van dit product, want behalve de soorten die voor de bessen blijven staan, zal spoedig de rooimachine er aan te pas komen om de vroege leveringen te kunnen verwezenlijken.

Davelaar zette onder andere de grootbloemige oranje Crocosmia 'Babylon' in de keuringszaal, alsmede de rode C. 'Lucifer', de gele C. 'Buttercup'. Van C. 'Lucifer' wordt ook het bes-stadium getoond en is duidelijk dat dit product in met name het gemengde boeket, hoge ogen kan gooien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.