Home

Achtergrond

Trekvogelweekend langs het Trekvogelpad

Vogelbescherming Nederland organiseert voor het weekeind van zaterdag 3 en zondag 4 oktober de grootste vogeltelling ter wereld.

Dat gebeurt tijdens een groot evenement langs het Trekvogelpad (van Bergen aan Zee naar Enschede). Hiermee vraagt Vogelbescherming Nederland aandacht voor de jaarlijkse vogeltrek.

Om de telling uit te voeren staan zaterdag 3 oktober honderden vogeltellers verspreid langs het 380 kilometer lange trekvogelpad. Wandelaars kunnen verder het hele weekend deelnemen aan speciale trekvogelexcursies die worden geleid door vogelexperts.

De vogeltellingen worden gehouden in verband met de jaarlijkse Eurobirdwatch, waarbij in meer dan dertig landen in Europa naar vogels wordt gekeken. Vorig jaar deden meer dan 30.000 mensen uit heel Europa mee en werden er 2,2 miljoen vogels geteld. Vogelbescherming Nederland verzamelt zondag aan het eind van de dag de gegevens uit alle deelnemende landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.