Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

Topman Wageningen Universiteit best betaald

Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen Universiteit was vorig jaar opnieuw de best betaalde onderwijsbestuurder in Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Onderwijsbond die de jaarverslagen van universiteiten naploos en vergeleek. Dijkhuizen verdiende 313.000 euro, inclusief 42.000 euro aan pensioenbijdragen. Dijkhuizen verdient volgens de universiteit relatief veel omdat hij ook verantwoordelijk is voor de hogere agrarische school en een marktgerichte onderzoeksinstelling.

De premier van Nederland verdient 180.000 euro, waardoor Dijkhuizen de zogeheten 'Balkenende-norm' ruimschoots overstijgt. Dijkhuizen verdiende in 2008 nog 301.000 euro. In totaal overschreden in Nederland 40 onderwijsbestuurders de norm.

Andere topbestuurders van Wageningen Universiteit die in de top 10 voorkomen zijn Martin Kropf en Tijs Breukink, die beiden 244.000 euro verdienen. Kropf en Breukink zijn lid van de raad van bestuur.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  313000 euro als dank voor het produceren van politiek correcte onderzoekjes

 • no-profile-image

  ontevreden

  Nu weet ik welke richting mijn kinderen op moeten. Als het maar geen boer is om voor een hongerloontje te werken.

 • no-profile-image

  oostlander

  Dit soort topsalarissen accepteren is gewoon asociaal en past dan ook bij dit soort graai mannetjes. Niemand is zoveel waard en ook niemand kan het ontstaan ervan goed beargumenteren laat staan de zin ervan aangeven; het zal wel ontstaan zijn in een vermeend goede economische periode. Nogmaals niemand is zoveel waard en er zijn er genoeg te vinden die hetzelfde werk of zelfs nog beter zouden kunnen maar dan voor veel minder. In deze ondoorzichtige graaimaatschappij is de JP-norm misschien nog wel het simpelst te hanteren. Natuurlijk ook voor het koningshuis!

Of registreer je om te kunnen reageren.