Home

Achtergrond 201 x bekeken

Toeristenbelasting weer onder vuur

De Stichting Vrije Recreatie (SVR), die opkomt voor de belangen van kampeerboerderijen en kampeerders, bepleit afschaffing van de toeristenbelasting.

De stichting heeft hierover een brief geschreven aan de regering en de fracties van de Eerste en Tweede Kamer. Dat heeft de SVR dinsdag laten weten. De SVR heeft hier al eerder voor gepleit, ook de vereniging voor recreatie Recron, Koninklijke Horeca Nederland en HISWA Vereniging deden dat eerder dit jaar. Zij denken dat dit de toeristisch-recreatieve sector helpt de recessie beter het hoofd te bieden.

Bovendien noemt de SVR de belasting oneerlijk omdat die niet eenduidig is. Het staat elke gemeente vrij zelf te bepalen of en hoeveel toeristenbelasting zij heft. Ook zou het geld niet ten goede komen aan de sector maar toegevoegd worden aan de algemene middelen. Tenslotte zorgt de belasting voor extra administratieve rompslomp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.