Home

Achtergrond 289 x bekeken

Toch intensieve veehouderij in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland wil in een klein deel van de provincie toch nieuwvestiging van intensieve veehouderijbedrijven toestaan.

Dat blijkt uit een concept van het provinciaal structuurplan. In het plan is in de Wieringermeer een gebied ingeruimd waar een concentratie van de intensieve veehouderij moet komen.

De provincie wilde eerder dit jaar de intensieve veehouderij uit de provincie weren. "Het is echter juridisch niet toegestaan om vestiging van een bedrijfstak te verbieden als de locatie aan bepaalde eisen voldoet. We hebben daarom een klein gebied aangewezen waar de sector wel is toegestaan zodat we de rest van de provincie hiervoor kunnen behoeden", licht gedeputeerde Laila Driessen toe.

Voor ondernemer Erik Weel, die 1,6 miljoen vleeskuikens in Middenmeer wil gaan houden, is dit goed nieuws. "Het gaat om het gebied waar ik me wil vestigen, dus dat is positief. Ik had al wel verwacht dat de provincie dit zou doen, maar ik ben er toch blij mee. Ik ben vooral blij dat de sector zo toch nog mogelijkheden krijgt."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.