Home

Achtergrond 6 reacties

Tijdelijke sluiting dreigt voor De Heus

De provincie Noord-Brabant gaat tussen nu en twee weken controleren hoeveel veevoer de De Heus-fabriek in Ravenstein heeft geproduceerd.

Als dit meer is dan 140.000 ton, dan zal de fabriek tot eind van dit jaar worden gesloten op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro. Dat meldt een woordvoerder van gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Noord-Brabant. Een en ander is een gevolg van de uitspraak van de Raad van State deze week. De Raad vernietigde deze week opnieuw de milieuvergunning voor de fabriek.

Die maakte een uitbreiding van de productiecapaciteit tot 325.000 ton per jaar mogelijk. Nu wordt De Heus gehouden aan het oude productieplafond van 140.000 ton. Volgens de provinciewoordvoerder kan het zelfs zo zijn dat de Heus meteen al vast zit aan een boete, als blijkt dat het bedrijf al meer heeft geproduceerd dan 140.000 ton.

De Heus is zeer teleurgesteld over de uitspraak. Een woordvoerder van De Heus meldt dat het bedrijf zich beraadt over te nemen vervolgstappen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veevoerfabrikant

  ik dacht dat de raad van state de hoogste instantie is. Er zijn meer voerfabrikanten. We zijn bereid

 • no-profile-image

  Rossel Willy

  Als de boete 1 milijoen GULDEN is, zo is deze boete = 0. Guldens bestaan immers niet meer !

 • no-profile-image

  Lizzie

  1 miljoen gulden ,dat is uhhhh 453780.22 euro

 • no-profile-image

  een trouwe

  het bericht is het zelfde als de uitspraak vrij oud en achterhaald we zijn uit het gulden tijdperk en leven met de euri

 • no-profile-image

  Economische veehouder

  De groei die de Heus de laatste jaren doormaakt is gigantisch. Ze worden nu flink gedwarsboomd door de provincie. Ik wens de gebroeders de Heus veel sterkte en wijsheid in de moeilijke periode die mogelijk aanbreekt voor hen!

 • no-profile-image

  economische veehouder

  Het is bij de Heus natuurlijk net zoals op een melkvee-/varkens-/pluimvee-bedrijf.

  Hoe meer er geproduceerd wordt per locatie des te makkelijker het wordt om de efficiente te verhogen en daarmee de kosten te drukken. Dit voordeel vertaald zich direct terug naar de afnemer.

  Hoe je taai mannen!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.