Home

Achtergrond 205 x bekeken

Tientallen doden door veegeweld in Kenia

Zeker 35 mensen zijn om het leven gekomen tijdens een uit de hand gelopen geval van veediefstal in Kenia.

In het Laikipia-district in de Rift-vallei vielen rovers van het Pokot-volk herderfamilies van het Samburu-volk aan. Onder de doden waren vrouwen en kinderen, zo meldden Keniaanse media op basis van verklaringen van overheidsfunctionarissen in het gebied.

De relatie tussen de Pokot en de Samburu is al lange tijd gespannen en er vallen geregeld doden tijdens overvallen. Het gebied waar de veehouders hun kuddes laten grazen, kampt al jaren met extreme droogte, met een felle strijd om de schaarse waterbronnen en weidegronden als gevolg.

Tijdens de roofoverval kwamen maandag 21 Samburu om het leven. De politie, die uren na de aanval ter plaatse arriveerde, raakte in vuurgevecht met de zwaar bewapende veedieven. Tijdens de schietpartij werden veertien Pokot gedood. Het is onduidelijk of er aan de kant van de politie ook slachtoffers waren.

Vorige week ging het ook al mis in het gebied. Vijftien mensen vonden toen de dood tijdens gewelddadigheden. Honderden agenten zijn naar het district gestuurd om de rust te herstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.