Home

Achtergrond 203 x bekeken

'Thuishulp krijgt te weinig betaald'

Gemeentes betalen thuiszorgorganisaties onder de kostprijs. Dat blijkt uit onderzoek van zorgkoepelorganisatie ActiZ.

Huishoudelijke hulp kost tussen de 23 en 25 euro per uur, maar gemeentes hebben er tussen de 15 en 23 euro per uur voor over. Dat heeft Aad Koster, directeur van ActiZ, woensdag in het Radio 1 Journaal gezegd.

Volgens Koster staan de ActiZ-leden er slecht voor doordat ze onderbetaald worden door gemeentes. ,,70 Procent van de organisaties die deze vorm van zorg bieden, draaien verlies. Dat loopt soms op in de miljoenen''.

Koster spreekt van een ,,duivels dilemma'' voor zorgverleners. Als ze ervoor kiezen om niet in te gaan op de te lage biedingen van gemeenten dan kunnen ze hun werknemers geen werk garanderen en zitten hun cliënten in onzekerheid, aldus Koster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.