Home

Achtergrond 60 reacties

Thieme: dumpen van melk is milieuvervuiling

Boeren die melk uitrijden op de akkers, uit protest tegen de lage zuivelprijs, vervuilen het milieu. Dat stelt Marianne Thieme, fractieleider van de Partij voor de Dieren.

Thieme wijst op plannen van Europese boeren om 40 miljoen liter melk uit te rijden op het land. Volgens berekeningen van het CLM zou daarmee een equivalent van 5,2 miljard huishoudelijk afvalwater in het milieu terechtkomen.

Bovendien is voor de productie van de melk 56 miljoen kilo aan broeikasgassen uitgestoten, vergelijkbaar met 330 miljoen autokilometers, en zijn voor de melkproductie grote hoeveelheden veevoer gebruikt, die hebben geleid tot ontbossing en verlies aan biodiversiteit.

Een dergelijke verspilling is onbestaanbaar in deze tijd van voedsel- en klimaatcrises, vindt Thieme. Ze heeft minister Gerda Verburg gevraagd op te treden tegen het dumpen van melk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fryske boer

  Het doet mij pijn om te constateren dat er op dit moment boeren zijn die thieme echt munitie in handen geven,als jullie zonodig melk willen dumpen doe het dan thuis in de mestput het begint irritant te worden dat dit groepje schreeuwers zoveel aandacht krijgt, en voor zoveel imago schade zorgt. Waar halen ze detijd ook vandaan,geen wonder dat hun kostprijs te hoog is.

 • no-profile-image

  veehouder

  Als je ondernemer bent zorg je voor een lage kostprijs, door melk weg te laten lopen verhoog je de kostprijs.
  Je verhoogt je kostprijs, vervuilt het milieu en verliest straks de sympathie van de burgers.

 • no-profile-image

  Lizzie

  En zo bemoeit iedereen er zich mee.

 • no-profile-image

  Jan

  Adje heeft een verstand van 0,0, meer woorden wil ik er niet aan vuil maken

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Meneer Han,uit Meshovsk. In de Sowjet-Unie was ook een Beschermde Markt. In de loop van de negentiger jaren is daar ook verandering gekomen. Vrije Markteconomie.Alles heeft uiteindelijk, voor en nadelen!. Geleide Economie en quotering hebben ook nadelen. Niet alleen voordelen. Daarom zijn niet alle melkproducenten voorstander van de huidige situatie. groetjes, Piet

 • no-profile-image

  arie

  @melkveehouder, die 420 miljoen was toch de prijs die jumbo betaalde? idee zit misschien wat in, maar voor je de boeren zover hebt dat ze gezamelijk een supermarktketen kopen duurt het wel even, vandaar de vraag of je met je idee nog niet bij een bank zat om het krediet aan te vragen
  @kees leur, idd, en het billboard zit ook behoorlijk vastgeschroefd, ben trouwens anti thieme maar dat begrijp ji waarschijnlijk niet

 • no-profile-image

  Han

  Melk dumpem zou inderdaad als milieu vervuiling kunnen gelden. maar als de veehouder nog "Mineralen uitrij mogelijkheid" heeft zie ik het verschil niet tussen mest en melk. Melk weggeven ontlast de markt niet en dat moet nu juist. Deze manier van ontlasten is diervriendelijker, dan de Amerikaanse, massal afslachten van koeien. De Russische wijze om de melkplas te verkleinen is nog simpeler en verstoort de vleesmarkt ook niet, Gewoon slecht voer of geen voer geven en alle andere diervriendelijke activiteiten, die geld kosten, stop zetten. De productie daalt zeer snel, maar helaas de prijs stijgt niet. Hier zorgt het vrijhandels verdrag voor. Gevolg nog meer wrakke koeien en veehouders aan de bedelstaf. Voor mevr. Thieme is het eerste onverteerbaar, maar ook haar geliefde biologische veehouders gaan mee naar de afgrond en de bio akkerbouwers zullen volgen als de crisis nog even aan houdt. Bio productie is duurder dan de gangbare en ook hier geldt het wereldmarkt principe. Zelfs hongerende Afrikanen kunnen de prijs niet op peil houden door gratis voedsel te ontvangen. Wie betaalt dit gratis voedsel, de boer vermoedelijk, want Den Haag, Brussel, Washington,Moskou en noem maar op hebben andere prioriteiten in de crisistijd na de graaiende bankiers periode . Ook mevr. Thieme en andere menslievende politicie gebruiken hun bankrekening niet om dit te financieren.
  Ookal stellen we het quotum bij, dan nog zijn onze melkveehouders niet gebaad bij de lagere productie, import blijft voor de te lage wereldprijs doorgaan.

 • no-profile-image

  oplossing

  Er zit een kern van waarheid in. Verminder het quotum, de melkprijzen stijgen en het milieu wordt minder belast. Denk dan toch ook eens aan onze kinderen en hun toekomst. Bovendien zal de gezondheid van de boeren, door minder stress en meer plezier in het werk toenemen.

 • no-profile-image

  gert

  Stop de NMA-doctrine,die speelt de supers in de kaart

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @ Arie, wat bedoel je precies? En leg even uit hoe je aan 420 miljoen komt.
  @Harm, je zegt het zelf; "de marges zijn groot genoeg, ze komen alleen niet bij de boer terecht". Kijk, en juist door genoegen te nemen met minder marge kan een "boerensupermarkt" op zijn sloffen concurreren met anderen zoals AH. Simpelweg omdat óf de marge nemen op het af te leveren óf in de verkoop naar de consument.
  @Piet, er hoeven helemaal geen locaties vrij te komen, je kunt ook gewoon een bestaande keten met een "vijandig bod" overnemen. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, wel er een andere draai aan geven. Jullie zoeken het veel te ver, het gaat om opkoop van marktmacht maar dan aan het eind van de keten waar de centjes verdiend worden.

 • no-profile-image

  Boer

  Dierrechten zijn inderdaad weggegooid geld.De quotering heeft van de melkveehouderij voor vele jaren een stabiele en winstgevende sector gemaakt.De kans dat jij de boeren kunt prikkelen in het investeren van geld in een super is net zo groot als dat ze opkomen voor hun eigen belangen.Goed idee trouwens Melkveehouder.Ik zou niet wachten op de dag dat alle boeren op de zelfde lijn zitten trouwens.Verkoop je bedrijf en quota nu het nog wat waard is,koop een huis in het dorp en investeer de overige centjes in de super.Ik weet zeker dat het rendement op je vermogen flink hoger is en je hoeft er je nest niet voor uit.

 • no-profile-image

  willem

  milieucriminelen, holland

  ik hoop dat jij de eerste bent die kapot gaat.
  man denk toch eerst eens naar voor dat je wat zecht, ik denk dat jij net als veel hier nog niet helemaal snapt hoe het zit!!

 • no-profile-image

  Lydia

  Het LTO en de RABO-bank hebben hier niets geboden aan de boeren dan praatjes voor de vaak. In andere landen zulke het soortgelijke instanties zijn. Waarom hebben de boeren de RABO-bank niet meer onder druk gezet om te investeren in zaken die goed zijn voor het boerenbedrijf? Waarom kon de tussenhandel zo groeien? Door investeringen van de RABO-bank in die tussenhandel en door aandelen erin? Worden de bedragen die de boeren ontvangen aan rente op de bank en uitbetaling van aandelen bijv. meegeteld bij de winst op hun melk. Indirect hebben ze er mogelijk voor betaald door hun centen bij de Rabo-bank weg te zetten. Soms zit de wereld ingewikkelder in elkaar dan men denkt.

  Thieme heeft gelijk. De actie van de boeren getuigd van diepe minachting naar de armen, mensen met honger en dorst. Dat allemaal voor hun kapitaal? Schande. Kleine boeren hadden nooit tot zo'n verspilling en vervuiling kunnen komen. Ze hadden beter om de tafel kunnen gaan met de LTO en de RABO-bank en heb kunnen afdwingen om de tussenhandel aan te pakken.

 • no-profile-image

  huub

  Voedselcrisis?? laat me niet lachen..als er een tekort aan melk is dan kregen we wel een hogere prijs..

 • no-profile-image

  kees

  @ Arie: begrijp heel goed dat je anti-Thieme bent, ben dat zelf namelijk ook. T ging me meer om die loze kreten. Ben blij dat je in je laatste post wat argumenten aandraagt, want die zal je nodig hebben in deze discussie.
  Mijn reactie was net als jouw eerdere posts wat te veel gebaseerd op emotie vrees ik.
  Succes en sterkte in ieder geval!

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Dit mens is zo dom/stom bezig. En dit al enkele jaren!!!. Negeren van alles wat ze zegt, doet en schrijft en met haar al die zgn. milieu-beschermers.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Melkveehouder,uw strijdlust is bewonderenswaardig! Daarom wens ik U van harte Succes toe! Toch nog een vraag;de boter,kaas en melkpoederprijzen vinden wij in de vakliteratuur. Maar weet u ook hoeveel de Supers voor 1liter verpackte Melk betalen???,die ook gepasteuriseerd is???.M.vr. groet, Piet

 • no-profile-image

  m

  hallo als deze thieme nou ook eens solideair is met de boeren dan hield ze ook niet tweex per jaar de hand op met de loonsverhoging (of haar vriend), had ze geen auto die haar overal naar toebracht maar ging ze met de fiets die ook weer gemaakt is in de industrie die ook weer een vervuiler is dan gingen ze in denhaag ook niet elke keer snachts debateren want dat kost te veel stroom en waar dan ook nog de helft van de mensen inde zaal slaapt.NEE DAN HIELP ZE EEN HALF JAAR BIJ EEN BOER dan wist ze ook eens wat werken is voor niks nee ze staat liever op prinejesdag met een belacherigekoksmuts vooraan en haald een ander het bloed onder de nagels vandaan met haar opmerkingen gr

 • no-profile-image

  arie

  boertje uit helmond: als jij de keus had gehad het bedrijf van je ouders over te nemen en broerlief moest een baan nemen had je ook niet geschroomd het te doen, stakker!

 • no-profile-image

  pierre

  Als je bedrijf kapot gaat interesseert mij het het milieu geen ene reet!! Tieme kan me de rug op!

 • no-profile-image

  veehouder

  zo heeft dat zeikwijf ook weer wat te zeuren
  lekker voor 130000 euro per jaar

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Boer,uit het Noorden. In 2007 moest het melkquotum verruimd worden!.En nu weer inkrimpen? Hoeveel? Of moet de politiek dat regelen? Kijk eens naar de Glastuinders, Varkensboeren en Akkerbouwers,die zeuren toch ook niet!.

 • no-profile-image

  dumpen

  Wat er gedumpd wordt is overschotmelk. Er is teveel van , dus is het afval!!! Dumpen die handel.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Marianne Thieme heeft haar huiswerk goed gedaan vind ik.
  Meestal ben ik het niet met haar eens maar nu heeft zij wel degelijk een punt.
  Melkveehouders stop met deze zinloze acties en ga naar huis om daar aan je kostprijs te werken.
  Dit is vrije markt, wen er maar aan want het is vast niet de laatste keer dat de melkprijs een keer een halfjaartje een dip heeft.
  Er komen ook weer prijspieken en dan wilt u er toch ook bij zijn?

 • no-profile-image

  T.O.P. sporter

  Wij zijn in Nederland met onze koeien al jaren aan topsport bezig;en de beloning is steeds verder afgekalfd.
  Ik snap niet dat de premier voor de dieren hier al lang niet tegen heeft geprotesteerd.
  Wij stoppen onze koeien iets lekkers toe,knippen op tijd de nagels,krijgen een borstel over de rug en als beloning
  wordt de hoogstkwalitatieve melk uitbetaald alsof het veevoer is.
  Dat gaat er toch zeker niet in bij de partij voor de dieren?
  Partij voor de dieren heeft miljeu toch niet als speerpunt?

 • no-profile-image

  K.O.E.

  er zijn dus ook nog mensen die zien dat die acties averechts kunnen gaan werken, net als milieucriminelen zecht, Als boeren het zo weggooien is het ook niets waard...

 • no-profile-image

  arie

  vanavond droog brood gegeten voor het eerst, smaakte goed! (met soep)

 • no-profile-image

  arie

  is dat zo adje?,denk dat het beter is een bak vol melk te laten lopen en jouw hoofd er een paar minuten in onder te dompelen

 • no-profile-image

  gert

  Dit lijkt wel inthiemidatie !

 • no-profile-image

  Patrick

  Frankrijk? Mooi land, trots land, maar Gaaap....., soms ook wel erg slaapverwekkend en vaak gapend, dus misschien ook wel een beetje lui.
  Dumpen van melk dus gewoon niet meer doen als actie middel.
  Je punt maken is prima, elke consument en burger snapt dat. Het niet leveren van melk snap ik niet zo, dat is alleen voordelig voor friesland Campina, die zitten te juichen bij minder aanbod van melk, ze konden het toch al niet kwijt. Ik zou alles vol melken, dat geld incaseren voor je familie. Laat het systeem maar barsten, inclusief die multinational en haar slaafjes. Wel gericht actie maken richting alle verantwoordelijken. Ook melk uitdelen aan burgers en weggeven aan organisaties is ok, Wel CDA en VVD en LTO, politici persoonlijk onder druk zetten, zij zijn het die het beleid gemaakt hebben, laat ze het maar elke week uitleggen, zeggen wat ze ervan vinden voor een camera, dus journalisten, hup in de benen, wat ze gaan doen om het te veranderen, en eis verslagen van elke vergadering, ze beloven toch lucht en sturen je normaal in het riet, dus blijven pushen en druk zetten, straten blokkeren, groothandels blokkeren, distributie centra blokkeren of treiteren. Beetje de grens opzoeken want van die facistische melkfabrieken mag je niet blokkeren zegt die corrupte rechters. Gewoon groepjes van 5 boeren en op vele plekken etc etc

 • no-profile-image

  Onderneem-STER

  Marjanne Thieme??? Gaaaap..., nooit van gehoord...
  Kunnen we niet afspreken als boeren onderling om haar onzinnige commentaren gewoon te NEGEREN! Ze is het niet waard om je tijd aan te besteden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nou snap ik 'm, nee Arie de prijs was 480 miljoen. Ik begrijp trouwens wel de scepsis van het individu, maar juist daarom moet het collectief. Om maar eens een balletje op te gooien; kijk eens naar de expansiedrift van onze coöperaties. Men investeert voor miljoenen zoniet miljarden in het buitenland. Nog altijd ledengeld waarover de leden/eigenaren uiteindelijk beslissen. En vergis je niet, het gaat niet sec. om de dagverse melk, de aardappel of kippenvlees. De marktmacht reikt dan veel verder, van de chocolade waarin de melk verwerkt is, tot de chips van eigen bodem. Als je hierover nadenkt ligt er aan verwerkte (primaire) producten meer in de supermarkt dan je denkt.
  En welk merk dan in de schappen komt te liggen, juist daarover komt beslissingsbevoegdheid te liggen. En alles is "klein" begonnen. En juist de mensen die roepen dat we de Europese markt moeten beschermen, zouden op deze manier (via een omweg) hun doel kunnen bereiken. En zelfs de Nma of Neelie Kroes staan dan buitenspel, want alles verloopt volgens de wettelijke regels.

 • no-profile-image

  Hoofd

  Ja ja, ze is er weer. Goedgemutst ging ze naar de Kamer, wanneer neemt zij de Hamer? Gelukkig worden zij en anderen nu afgeketst met hun gezwets en gebes...
  Marianne, ga maar lekker bij Antpoinette uithuilen, uitkijkend over de heidevelden bij Vierhouten...die ontstaan zijn door overbnegrazing en nu door jullie groene achterban als Natuur aangemerkt worden... Ik ben Christen maar bedenk me dat er ook mensen van de dieren afstemmen, het kan niet anders. Hoe kan ik dat gedrag van jou en nico en antoinette anders verklaren... oh ja en sjoerdje en pestenboertje die rakker van wakker dakker niet te vergeten...

 • no-profile-image

  Kees

  Sow, die Arie heeft geen gewoon bord voor zijn kop, maar minstens een flink billboard!
  Met zulke tegenstanders is het voor Thieme helaas makkelijk scoren...

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste lui. Ik wil met reactie 30 op dit forum jullie allen tot nadenken zetten. Hoe komt het nou dat er op de weblog onderaan over de "alternatieve supermarkt" nog maar 1 reactie is geplaatst, terwijl op zo'n nikszeggende uitlating van Thieme iedereen te hoop loopt en zijn gal spuit? Probeer eens in oplossingen te denken. De eerste aanzet is door Dick Veerman neergezet in zijn weblog "de supersuper en boerensuper". En om even te kietelen; voor 480 miljoen hadden we nu al 12 procent van het aandeel in de supermarktketen in handen. Kun je bedenken waar we nu stonden als we alle zure centjes wat in melkquotum en dierrechten is gestoken in aandelen van supers hadden belegd. Dan waren we nu aan het oogsten in plaats van demonstreren tegen de lage prijzen. En met behoud van waarde van het geïnvesteerde kapitaal in de vorm van aandelen. Dat is wat anders dan alle geïnvesteerde lucht die gestoken is het pensioenfonds van de stoppers, en nu verdampt. Ik gooi bewust de knuppel in het hok, in de hoop dat hierdoor het besef doet onstaan dat het roer om moet, en we de verkoop van ons product (weer) meer naar ons toe moeten trekken. Back to basic. Maar dan geen geneuzel in de marge, maar collectief, grootschalig en professioneel.

 • no-profile-image

  gert

  Verburg moet de melk duur maken ,dan wordt er ook niet mee gedumpt

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Mevrouw Thieme stelt in haar Kamervragen dd 22 september dat het op het land uitrijden van één liter melk gelijk staat aan het lozen van 130 liter
  huishoudelijk afvalwater. Dus mensen pas op! Mocht je bij je inkopen een pak melk laten vallen dan ben je als het aan mevrouw Thieme ligt op dat moment strafbaar. Mevrouw Thieme vergelijkt melkdumpende boeren met het vrouwtje van Stavoren "waar ook grote hoeveelheden graan van
  ver werden gehaald om vervolgens te
  worden weggegooid, waarna de
  «hooghartige en ongenaakbare»
  koopmansweduwe aan de bedelstaf
  geraakte". Als mevrouw Thieme toch over sprookjes begint, kan ze zich beter met Fabels (korte verhalen waarin dieren optreden als menselijke wezens. Dit wordt dan gevolgd door een zedenles) bezighouden, met name die van de Kikker en de Schorpioen. De laatste zou best eens het sterrenbeeld van mevrouw Thieme kunnen zijn, Ook zij zou aan het einde van haar betoog kunnen zeggen "Ik kan er niets aan doen, het is nu eenmaal mijn aard"

 • no-profile-image

  Han

  Ik moet het volgende nog even kwijt. Ik kan er niets aan doen maar ik vind deze zuivelcrisis meer waard, dan het gemekker over Vrijhandel, Waardevol product en ga maar door. In de USA waar ze reeds decennia met vrijhandel leven, hebben zich de nodige boeren (niet de kleinste) van het leven beroofd, omdat ze de eindjes niet meer aan elkaar konden knopen en het vee niet meer konden voeren zoals behoorde. Verder zijn de veehouders, daar net als in Rusland aangewezen op goedkope "gast arbeiders" uit zuidelijke landen. Deze mensen werken onder de cao en wonen onder erbarmelijke toestanden. Deze werkwijze is hier in de tuinbouw en bloemen sector helaas ook schering en inslag. Als we als sociaal land mee willen op de openmarkt , moeten we dit oogluikend toestaan, zodat het speelveld op de markt weer gelijk getrokken wordt. Nu sluit iedere Nederlander inclusief mevr. Thieme de ogen voor deze mondiale misstanden en eist van onze land en tuinbouw, dat ze de medewerkers NETJES behandelen en toch concurerend is met de rest van de wereld inclusief Brazilie, waar de slavernij nog hoogtij viert. O.a. hier komen Fair Trade producten vandaan.
  Vinden de politicie en de LTO dat de agrarische sector de concurentie aan moet gaan met deze spelers, dan zou het kunnen betekenen, dat EU verliest en alleen nog boeren overhoudt als Landschapsaankleders. Helaas voor de arme mensen zal de prijs van het voedingspakket stijgen en vallen er nog meer mensen uit de boot en zullen van honger sterven. Met dank aan de vrijhandel die om zowel armd is door zowel rechts als links zelfs het politieke midden omarmd dit "GELOOF" dat een betere wereld orde beloofd.

 • no-profile-image

  milieu bewuste

  zeg thieme, als je boeren financieel uitknijpt word het milieuvriendelijk in de wereld?

 • no-profile-image

  arie

  melkveehouder; had jij niet bij de bank moeten zitten voor die 420 miljoen ipv hier te reageren?

 • no-profile-image

  Harm

  En hoe gaan we dan met een "boeren super"concureren tegen een AH, die voor een schijntje de melk uit het oosten haalt.
  Het lijkt allemaal simpel, maar zolang de consument verwend wordt met goedkoop voedsel, zal deze nooit een duurder produkt elders kopen. De oplossing is een minmum prijs voor agrarische produkten, en een daaraan gekopelde minmumprijs voor de producent. Betekend dat de boer in 99 van de 100 gevallen voor die minimumprijs moet produceren.
  Het kromme is gewoon, dat er wel voor een vrije marktprijs geproduceerd moet worden, maar dat de spelregels overal anders zijn.
  De distributie laat maar over aan de supermarkten, het gaat om de prijsafspraken met de afnemers. De marges zijn groot genoeg, ze komen alleen niet bij de boer terecht. Voor de europese melkveehouders zou het een mogelijkheid zijn wanneer ze allemaal de melk in een pool stoppen en dat er dus maar 1 organisatie onderhandeld over de levering en de prijs. Nu worden de diverse leveranciers tegen elkaar uitgespeeld.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Collectief,grootschalig en professioneel,zo moet het zijn! Melkveehouder ziet toekomst in de Boerensupermarkt. Natuurlijk is dat een mogelijkheid! Door fusie's van andere super's,komen gunstige lokatie's vrij. Nu markt onderzoek doen!. En een Professioneel Collectief oprichten. Innovativiteit is nu het toverwoord. Maar Nederland heeft al veel creatieve melkveehouders die hun produkt zelf vermarkten,tot hun grote 'vreugde' neem ik aan(?). Die gooien hun melk ook niet weg,denkt o.g.t. In Duitsland zijn Boerenwinkels zeer populair!!!.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Harm, in mijn vorige reactie moest de zin luiden; "Simpelweg omdat we of marge nemen op het te leveren product ,of in de verkoop naar de consument".

 • no-profile-image

  geen boer

  Melkveehouder slaat de spijker op zijn kop; veel veehouders interresseert het weinig wat er 'upstream' met hun melk gebeurt, en zouden hiervoor best bij zichzelf te rade mogen gaan.
  Aan de andere kant kun je de tijd niet terugdraaien, investeren in quotum was pakweg de afgelopen 20 jaar voor de individuele NL-melkveehouder veelal een goede investering, en wie kan een bedrijf aanwijzen dat nooit quotum gekocht heeft en nu nog bestaat?
  De vertikale integratie die hij voorstelt is natuurlijk een zeer goed idee, dat had men lang geleden in crisistijd ook al, vandaar de cooperaties. Deze zijn nu verworden tot multinationals die het spel op de multinational manier spelen, niet meer en niet minder. En daar zijn de boeren zomaar niet vanaf!
  Even terug on-topic: Thieme laat geen gelegenheidsargument onbenut om dierlijke productie in een kwaad daglicht te stellen! De melkveehouderij moet niet denken dat voor hen een uitzondering gemaakt wordt. Check al die belachelijke schriftelijke kamervragen dan, LNV kan ter beantwoording wel een apart directoraat oprichten. Die van vandaag: http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,1640321&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_file_id=42643

 • no-profile-image

  geen kans

  Alles is hier duurder, grond, vee, gebouwen, arbeid, vergunningen, mileueisen, machines, diesel. De concurrentie aangaan met de wereldmarkt, wat een lacher. Je moet wel zeer groot worden en met de regels knoeien wil je nog iets verdienen. Weinig hoop.

 • no-profile-image

  K.i.s.s.

  Dit is de eerste keer dat ze met redelijke cijfers komt welke ook redelijk in de buurt komen.

 • no-profile-image

  ik

  laat marianne maar lekker gaan spelen met dat bosje wortelen van haar akkerbouwer!

 • no-profile-image

  geen boer

  terzijde de zin of onzin van de acties ziet men hier het ware doel van Thieme en de haren: het einde van alle dierlijke productie, inclusief de melkveehouderij!

 • no-profile-image

  deborah

  Boeren die voedsel weggooien op een milieu-onvriendelijke wijze bewijzen de sector en zichzelf geen dienst!

 • no-profile-image

  boertje

  werkt dat zo kunnen we marianne thieme ook wel dumpen met dat hele gevolg van der hoeveel troep stoot zij zelf wel niet uit met al die verf en make up en zei dient ook geen enkel doel

 • no-profile-image

  adje

  Boeren die melk weggooien moeten zwaar gestraft worden door de overheid.
  Van die zelfde overheid beuren ze wel een hoop subsidie, daar moeten ze maar eens mee stoppen.

 • no-profile-image

  boer

  Deze acties zijn het gevolg van politieke onwil.Als men in de toekomst verzekerd wil blijven van voldoende en veilig voedsel zou ik politici aanraden een andere houding tegen de boeren aan te nemen. Wat het milieu betreft; ademhalen is ook milieu vervuilend want er komt naast kooldioxide ook nog eens methaan en ammoniak bij vrij.Dus niet altijd naar een ander wijzen.

 • no-profile-image

  gert

  Hoe meer er weggegooid wordt,hoe minder superheffing er betaald hoeft te worden,zullen ze in Brussel niet blij mee zijn

 • no-profile-image

  boertje

  De meeste boeren hebben de toko toch voor een schijntje gehad van hun ouders,omdat het vooral zo nodig in de familie moest blijven. De meeste waren al zeer vroeg miljonair misschien dat hier de oorzaak ligt van dit verwende ( niks meegemaakte ) gedrag. Ik als broer moest voor een hongerloon op zoek naar een baas.

  Geplaatst door boertje, Helmond

 • no-profile-image

  milieucriminelen

  Degene die melk laten weglopen zijn idd milieucriminelen. Niks anders. Wat een sufkoppen. Ik denk dat de consument nu wel begrijpt dat dit produkt niet veel waard is. De bereidheid om hiervoor veel te betalen neemt af. Het wordt tijd dat er van die stommers een aantal kapot gaan, dan worden de prijzen vanzelf beter.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Mevr.Marianne Thieme, overdrijft!Maar de actie voerende melkboeren ook!,vind ik. Denk a.u.b. na over de reactie van Veehouder,uit Fryslan! Het gaat echt om de kostprijs!!!. Als voor sommigen het niet mogelijk is een lage kostprijs te realiseren,moet men nadenken over andere mogelijkheden! Gelukkig is de melkprijs stijgende,misschien loopt het op naar 30 cent in oktober!,ge weet maar nooit! Daarom stop met melk weg gooien! en wees dankbaar!

 • no-profile-image

  willem

  hoe meer er word weggegooit, hoe meer verevening er misschien is voor die gene die nog een beetje verstand hebben.

 • no-profile-image

  Eric

  Marianne, maak jezelf niet zo belachelijk met dit soort domme milieupraatjes. Ga toch fietsen!

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  marianne kan veel beter een ieder tweede kamer lid aan het melk drinken zetten en quotum opkopen, dan vanuit diervriendelijkheid niet leveren natuurlijk, is er vanzelf minder melk over om over de akkers uit te rijden

 • no-profile-image

  adje

  Jan van -0.0!

Laad alle reacties (56)

Of registreer je om te kunnen reageren.