Home

Achtergrond

Themakeuring Najaarsbloeiende Bolgewassen

Op maandag 7 september, 21 september en 5 oktober organiseert de KAVB keuringen met het thema Najaarsbloeiende Bolgewassen.

Deze keuringen vinden plaats in de showruimte/keuringszaal in het handelscentrum CNB, Heereweg 347, 2161 CA te Lisse. De aanvoer van bloemen loopt via de ondergrondse parkeergarage (binnen) of via de hoofdingang (buiten). De keuring wordt verricht door de KAVB subcommissie voor Bijzondere Bolgewassen van de Commissie voor Nomenclatuur. Veredelaar, teler en handelaar kunnen al hun najaarsbloeiende gewassen voor deze keuring inzenden, mits het materiaal aan de eisen voldoet.

De bloemen dienen van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat wordt aangegeven welke cultivars worden ingezonden en voor welke prijsvraag. Er is gekozen voor drie data zodat het mogelijk wordt een groot scala aan najaarsbloeiende bolgewassen voor het voetlicht te brengen. Dit biedt volop kansen om het product te presenteren aan bezoekers van de keuringszaal en het CNB handelscentrum.

Alle inzendingen die een 9,0 of hoger scoren zullen een eerste prijs certificaat ontvangen. Op 7 september wordt tegelijkertijd een Dahliakeuring gehouden en op 21 september een Salviakeuring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.