Home

Achtergrond 210 x bekeken 3 reacties

Teleurstelling over steun boeren bij actie voedselbank

Bijna veertig vrijwilligers uit het noorden en oosten van het land rooien vandaag met de hand wortelen bij akkerbouwer Hennie en Wim van de Burgwal uit Ens.

De oogst gaat naar de voedselbank. Zij willen met de actie aandacht voor de lage prijzen in de agrarische sector, maar ook de voedselbank steunen.

Van de Burgwal is tevreden met het aantal vrijwilligers dat zich heeft gemeld. Een transportbedrijf brengt de wortelen gratis naar de voedselbank, een leverancier van kuubskisten zorgt gratis voor nieuwe kisten en twee loonwerkers hebben aangeboden de helpende hand te bieden.

De boerin is echter teleurgesteld over de steun van andere boeren en boerinnen. Die zouden ook best kunnen komen helpen met rooien of een soortgelijke actie kunnen beginnen. "Dat gebeurt niet, daar heb ik moeite mee", zegt Hennie van de Burgwal. Zelf heeft ze nog geen spijt van de actie. "We hebben nog een bod gekregen van 1 cent per kilo. Dat hebben we geweigerd."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Hennie en Wim van de Burgwal, tot ziens bij de voedselbaank! Ik ben tenminste de hele dag vrij, heb 7 kinderen die in dure merkkleding lopen. We roken, blowen en bellen de hele dag met onze familie in Marokko. Mijn oudste 2 zonen gaan binnenkort hun aanstaande vrouwen (dochters van mijn zus) ophalen in Marakesh. Ik ben blij dat jullie je de schompus voor ons willen werken en dat allemaal voor niks. Ik doe niks voor veel, hahaha. Zou de directeur van de voedselbank ook zo'n hoge bonus krijgen?

 • no-profile-image

  gert

  Als ministers,politici,hoge ambtenaren en bankiers dure diners kunnen declareren ,waarom moet een boer of tuinder dan zijn producten gratis afleveren bij de voedselbank,de wereld lijkt wel gek

 • no-profile-image

  wortelboer

  Ik ga mijn product op dit moment nog niet voor niets weggeven het is nog steeds droog. De opbrengst zal achter blijven dus ik heb nog wel enig vertrouwen in een prijs stijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.