Home

Achtergrond 247 x bekeken 2 reacties

Telersverenigingen willen flexibele relatie Greenery

Telersverenigingen van The Greenery studeren op de gevolgen van de nieuwe strategie voor coöperatie en handelshuis.

In een eerste reactie pleiten de partijen voor een flexibele invulling van de commerciële relaties met coöperatie en handelshuis, blijkt uit een rondgang.

Volgens Jan van der Voort, voorzitter van telersvereniging Prominent gaat de volledige telersvereniging voor het model met eigen verkoop. Prominent kondigde vier weken geleden aan de verkoop zelf ter hand te nemen. Toch wil Van der Voort de contacten met het handelshuis niet doorsnijden. "We hebben al jaren nauwe lijnen met de afdeling sales. We willen die continueren." Het plan biedt mogelijkheden telers van een zelfstandige telersvereniging als Prominent toch aan het handelshuis te verbinden.

Theo Zwinkels, coördinator van telesvereniging SQ Quality, (tomaat) zegt met nog veel vragen te zitten. Ook deze vereniging wil in overleg met The Greenery. "Iedereen weet dat het in agrarisch Nederland niet goed gaat. We kijken natuurlijk wel naar mogelijkheden voor verbetering." Of dat een zelfstandiger afzet is, is nog niet duidelijk. "Er moet wel wat veranderen, in overleg met The Greenery. Het is niet zo maar in één van de vakjes van het plan te passen."

Telersvereniging Trospartners vergadert vanavond over de plannen van The Greenery. De telersvereniging telt leden van The Greenery, maar ook andere telers. De plannen laten de vereniging mogelijk ook niet ongeroerd. "Wij willen ook een balletje opgooien. In de komende vergadering is het een discussiepunt."

Vanmiddag is een overleg gepland met tomatentelers. Prominent is daarbij niet uitgenodigd, zegt Van der Voort. Volgens de Prominentvoorzitter is het toeval dat Prominent zo vlak voor de presentatie van de plannen met de eigen verkoper op de proppen kwam. "Achteraf paste de puzzel in elkaar, maar wij wisten niet dat de notitie van The Greenery al zover ontwikkeld was."

Lees ook Greenerytelers krijgen ruimere verkoopvrijheid

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ik wist niet dat de notitie al zover was!!
  Normaal een gevaletje gekke henkie, maar in dit geval gekke jantje!!

 • no-profile-image

  g.o.

  He?????

Of registreer je om te kunnen reageren.