Home

Achtergrond 225 x bekeken

Suntory overweegt bod op Orangina

De Europese frisdrankproducent Orangina, ooit een onderdeel van Cadbury Schweppes, komt mogelijk in Japanse handen.

Frisdrankengigant Suntory voert gesprekken om de onderneming in te lijven. Dat maakte het Japanse concern donderdag bekend zonder financiële details te noemen.

Volgens mediaberichten zou Suntory meer dan 2,6 miljard dollar over hebben voor Orangina. Dat is het bedrag waar Orangina in 2006 voor werd overgenomen door de Amerikaanse investeerders Blackstone en Lion Capital.

Suntory zelf staat op het punt om te fuseren met zijn Japanse rivaal Kirin. Een samengaan van de twee zou een van de grootste frisdrankproducenten ter wereld opleveren. Japanse frisdrankproducenten zijn op zoek naar overnamekandidaten om te kunnen groeien. Zij kampen met een slinkende bevolking op de thuismarkt en de economische crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.