Home

Achtergrond 169 x bekeken

Stroomverbruik fors gedaald

Nederlanders hebben in augustus 7 procent minder stroom verbruikt dan een jaar eerder.

Dat bleek maandag uit nieuwe cijfers van netwerkbeheerder Tennet. Het stroomverbruik lag voor de achtste achtereenvolgende maand lager dan een jaar eerder. Tot eind vorig jaar nam het stroomverbruik in Nederland nog toe, sinds januari daalt het verbruik in een steeds hoger tempo. In de eerste zes maanden van het jaar is gemiddeld 5,25 procent minder elektriciteit gebruikt dan in de eerste helft van 2008, in juli was het verbruik 6 procent lager.

Tennet meet het stroomverbruik aan de hand van gegevens van het hoogspanningsnet. Alleen grote bedrijven die hun eigen energie opwekken en gebruiken vallen buiten de metingen van Tennet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.