Home

Achtergrond 529 x bekeken

Stichting zet boomagenten in

Het Meldpunt Kappen! van de Bomenstichting en het Vara-programma Vroege Vogels zet komend kapseizoen boomagenten in.

De agenten inventariseren per provincie de meldingen die binnenkomen over bomen die op de nominatie staan om gekapt te worden en ondernemen actie, aldus Vroege Vogels.

Volgens de initiatiefnemers van het meldpunt maken gemeenten plannen waarbij onnodig veel bomen sneuvelen. Directeur Frank Naber van de Bomenstichting: ,,We willen meer groen op straat. Elke boom in Nederland heeft recht op een goede toekomst.''

Het meldpunt gaat het nu derde seizoen in. Vorig jaar signaleerde het meer dan 100.000 bomen die bedreigd werden door de zaag of al gerooid waren. Dat aantal was veel groter dan de Bomenstichting had verwacht. Volgens haar is door de kaplust van gemeenten de afgelopen tien jaar 10 procent van de monumentale bomen uit Nederland verdwenen.

Steeds minder bomen bereiken door ingrijpen van de mens de leeftijd van honderd jaar. Lang niet alle bomen die omgehakt worden, zijn ernstig ziek, aldus de Bomenstichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.