Home

Achtergrond 235 x bekeken

Stichting Kasteel Keukenhof wil bloemen centraal stellen

De Stichting Kasteel Keukenhof in Lisse heeft grootse plannen voor het exposeren van kunst en bloemen.

Volgend jaar wil men wat dat betreft de aftrap geven met het exposeren van kunst die afkomstig is uit de verzameling van particulieren en met het opzetten van wisselende (bol)bloemententoonstellingen.

De opmaat tot die evenementen vormt de Kerstflora die in december gelijk met de Kerstfair wordt gehouden. Herman Hollander, voorzitter van de Stichting Kasteel Keukenhof vertelt dat het bestuur zich meer en meer wil toeleggen op exposities die perfect bij de ambiance van het kasteel passen, maar ook onderscheidend wil zijn ten opzichte van andere exposities. "Voor de inzendingen van kunstwerken zijn de eerste contacten al gelegd en lijken deze veelbelovend te worden. De bloemenshows vormen een ander verhaal. Daarvoor zijn we afhankelijk van de mensen uit het bollen- en bloemenvak en dat vergt een lange voorbereiding, omdat degenen die hieraan willen deelnemen ruim van tevoren hun plan moeten kunnen trekken om er voor te zorgen dat tijdig het beoogde materiaal voorhanden is."

Hollander merkt tevens op dat het de bedoeling is dat met de Kerstflora van 10 tot 13 december een aanzet wordt gegeven tot een hele serie (bol)bloemententoonstellingen die vanaf volgend jaar in de prachtige ambiance van onder andere het Koetshuis van het kasteel gehouden kunnen worden. "Maar dan niet eerder dan nadat de bloemententoonstelling het seizoen heeft afgesloten, want we hebben er totaal geen behoefte aan om daarmee de competitie aan te gaan. Integendeel. Onze shows moeten aanvullend zijn en het vak de gelegenheid bieden om de producten te showen op momenten dat dit niet elders kan. We denken in dit kader aan de jaarlijkse pioenenshow die al vijf keer met succes op het kasteel werd gehouden, maar ook aan gladiolen, lelies, irissen, dahlia’s, vaste planten en diverse andere producten. Margriet van Dam zal voor die exposities hoofdarrangeur zijn. Daar waar mogelijk zullen we trachten de kwaliteit te verhogen door en VKC keuring aan te vragen en willen we ook voor elke show een publieksprijs instellen. Ook willen speciale vakdagen houden, waarop de mensen uit het vak gratis toegang hebben. Ik nodig iedere vakgenoot die belangstelling heeft in het deelnemen aan een of meer van deze shows uit, om hierover contact met me op te nemen, hetgeen kan via het telefoonnummer van het kasteel 0252 – 750690."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.