Home

Achtergrond

Start Week van de Smaak

Op het Centraal Station in Amsterdam wordt vandaag het startsein gegeven voor de Week van de Smaak.

Kok Pierre Wind vertrekt daar als smaakconducteur per trein naar Den Bosch. In de trein deelt hij samen met assistenten kleine hapjes uit aan de reizigers. De versnaperingen zijn bereid met ingrediënten uit de streek waar de trein op dat moment doorheen rijdt. De trein vertrekt om 12.37 uur.

Wederom doen er weer meer bedrijven mee aan het evenement. Deze keer doen zo'n vierhonderd bedrijven mee aan de Week van de Smaak. Bij de start drie jaar geleden waren dat er nog 180. Vast onderdeel is de verkiezing Helden van de Smaak. Dit jaar is het thema ambachtelijke en streekgebonden bieren. In totaal zijn twaalf plaatselijke bierbrouwers geselecteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.