Home

Achtergrond

Stages scholieren ingekort

Leerlingen van 99 procent van de middelbare scholen lopen inmiddels een maatschappelijke stage.

"Met nog twee jaar te gaan totdat de maatschappelijke stage verplicht wordt op alle middelbare scholen stemt dit tot grote tevredenheid'', aldus staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Maar de meeste stages worden wel korter.

De scholieren doen vrijwilligerswerk om meer over de maatschappij aan de weet te komen. Sommige scholen hebben echter zorg over de 72 uur die in 2011 voor alle scholen verplicht wordt. Dat vinden ze toch wel een beetje te veel van het goede, vooral als het om kortere opleidingen gaat. Van Bijsterveldt gaat daar op in, schrijft ze. "Het enthousiasme voor de maatschappelijke stage is groot. Dat wil ik vasthouden. Met de maatschappelijke stage hebben we goud in handen, maar ik wil wel dat het op een verantwoorde manier wordt ingevoerd.'', aldus Van Bijsterveldt.

Ze gaat nu de duur van de opleiding en de stage beter met elkaar in overeenstemming brengen. Dat betekent 72 uur maatschappelijke stage voor het vwo, 60 uur voor de havo en 48 uur voor het praktijkonderwijs en het vmbo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.