Home

Achtergrond 247 x bekeken

Sortiment Cyclamen erg uitgebreid

Het sortiment Cyclamen is erg breed en omvat soorten en cultivars die in de huiskamer of in de tuin een rol van importantie kunnen spelen.

Sommige cultivars zijn zelfs in zowel de tuin als in huis goed bruikbaar. Van dat brede sortiment toont Cees Breed deze week Cyclamen graecum forma alba (foto). Een wit soort, in tegenstelling tot de soortgenoten die paarse bloemen produceren. In de stand van Breed ook onder andere een fiks aantal cultivars van Colchicum, de kleine gele Oxalis lobata en Scadoxus multiflora.

Fa. Th. J. de Groot zette twee prachtige potten met Sternbergia in de keuringszaal, te weten Sternbergia augustifolia en Sternbergia sicula die iets kleinere bloemen produceert. De Goede Bloembollen showt een zeer goede vaas me rode Bessera elegans en Marklily blaast opnieuw stevig in de bus met een inzending kwalitatief erg goede lelies, waaronder de spierwitte Lilium 'Cantarino', de mooi gevormde Lilium 'Marqaux' en een nieuwe gele Lilium onder nummer 0332151-03.

Tenslotte is er deze derde week ook de finale van de houdbaarheidskeuring van dahlia’s die sinds 31 augustus op het podium staan. Onder andere de purperen Dahlia 61-08 en D. 'Ada’s Attraction' van Arie C. Koot staan er nog erg goed bij, hetgeen ook gezegd kan worden van Dahlia 'Reycroft Jan' van H. van Eeuwijk en Zn., die weliswaar niet voor de houdbaarheidskeuring was ingezonden, maar er sinds 31 augustus nog altijd fier op de vaas staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.