Home

Achtergrond

Sinochem biedt 1,7 miljard voor Australische Nufarm

Het Chinese Sinochem biedt 2,8 miljard Australische dollar (1,7 miljard euro) voor Nufarm, een Australische producent van zaaigoed, bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Nufarm benadrukt dat er nog geen overeenkomst is gesloten. Nufarm is al jaren een overnamekandidaat voor Chinese bedrijven. Twee jaar geleden probeerde staatsbedrijf ChemChina nog Nufarm over te nemen, maar het bod werd afgewezen. Destijds werd overigens nog iets meer geboden dan nu.

Nufarm verkoopt wereldwijd haar producten en heeft 2600 mensen in dienst. Op de beurs is Nufarm momenteel een kleine 1,6 miljard euro waard. Voor Chinese bedrijven is Australië van strategisch belang. Het land heeft een overschot aan landbouwareaal en veel delfstoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.