Home

Achtergrond 210 x bekeken

Sensus: jonge cichoreiwortels langzaam rooien

Cichoreiwortels die nu worden gerooid zijn nog klein en kwetsbaar.

Dat maakt langzaam rijden, zo’n 3 kilometer per uur, noodzakelijk. Dit adviseert verwerker Sensus. De rooischaren moeten op ongeveer 12 centimeter en vlak werken om de cichorei zonder breuk uit de grond te lichten. Als de scharen niet precies de rijen volgen, breken de punten in de grond af. Rooizonnen en rekken moeten voldoende gesloten zijn om puntbreuk of verlies van hele wortels te minimaliseren. Dat geldt ook voor de ruimte tussen axiaalrollen en voor de rest van de rooier.

Controle van de afstelling is van belang. Speciale aandachtspunten zijn het verwijderen van het blad, voorzichtig lichten met minimale verliezen en reinigen zonder breuk en verliezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.