Home

Achtergrond 250 x bekeken

Schotten fel tegen nieuwe plannen veetransport

De National Farmers Union of Scotland vindt dat de veesector ’opnieuw wordt bedreigd door niet-praktische en kostbare transportvoorstellen’ vanuit Brussel.

”Dit is de tweede keer in net zoveel jaren dat commissaris voor volksgezondheid Vassiliou probeert onnodige transportregels door te drijven”, aldus de NFUS.

De Schotse boerenbond zegt een ’uitgelekte kopie’ in handen te hebben van de nieuwe voorstellen. Die gaan uit van kortere transporttijden, meer beperkingen bij het vervoer van dieren naar het slachthuis, lagere dichtheden en meer restricties voor het verdere transport van dieren vanaf de veemarkt. ”Deze plannen worden ingegeven door slechte handhaving van de huidige regels,” aldus de NFUS, die de plannen eind vorige week met een aantal andere organisaties heeft besproken.

Volgens vice-voorzitter Nigel Miller ”is het boven elke twijfel verheven dat deze voorstellen de Schotse veeteelt ernstig kunnen ondermijnen en dat net nu we een stabilisatie lijken te bereiken en weer kunnen werken aan groei in de rundvee-, schapen- en varkenssector.

Of registreer je om te kunnen reageren.