Home

Achtergrond 174 x bekeken

Scholieren krijgen dode hoek-les

Basisscholen kunnen vanaf maandag gebruikmaken van een nieuw lespakket dat leerlingen laat kennismaken met de dode hoek van vrachtwagens.

Achthonderd scholen moeten jaarlijks van het voorlichtingspakket gebruik gaan maken, meldden Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het nieuwe lespakket bestaat onder meer uit een praktijkles waarin leerlingen achter het stuur van een vrachtwagen kunnen kruipen, om zelf te ervaren dat het zicht van de chauffeur beperkt is. Ook is er een dvd met een Veilig-op-wegquiz, die wordt gepresenteerd door presentator Bart Meijer van televisieprogramma Klokhuis.

Vorig jaar kwamen negen mensen, onder wie zes fietsers, om het leven door zogeheten dode hoekongevallen met vrachtwagens. Dat aantal neemt jaarlijks af, aldus TLN en VVN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.