Home

Achtergrond

Sarkozy wil top met grote vervuilers in november

De Franse president Nicolas Sarkozy wil dat de leiders van de landen met de grootste uitstoot van koolstofdioxide in november de koppen bij elkaar steken, voorafgaand aan de belangrijke klimaattop in Kopenhagen in december.

Dat zei Sarkozy dinsdag op de klimaattop van de Verenigde Naties in New York. "Frankrijk stelt voor dat de leiders van de grote economieën, verantwoordelijk voor 80 procent van de uitstoot, medio november bijeenkomen. Zij moeten duidelijker toezeggingen doen om het succes van Kopenhagen te garanderen'', zei Sarkozy in New York.

In Kopenhagen moet een akkoord worden bereikt over het beperken van de broeikasgassen. De gesprekken over een opvolger van het Kyoto-protocol, dat in 2012 afloopt, lopen echter erg stroef. Twistpunt is onder meer hoe de uitstoot van broeikasgassen verdeeld moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.