Home

Achtergrond

Rutte: kabinet is uitgeregeerd

Het kabinet is uitgeregeerd. Dat stelde VVD-leider Mark Rutte vandaag op basis van al uitgelekte prinsjesdagstukken. Volgens hem laat het kabinet de staatsschuld onverantwoord oplopen, schuift het problemen voor zich uit en verzuimt het fundamentele keuzes aan de bevolking voor te leggen.

Rutte ziet niets in het brede maatschappelijk debat over de toekomst van Nederland waartoe het kabinet dinsdag zal oproepen. In het radioprogramma Tros Kamerbreed wees hij erop dat ons land in de ergste economische crisis sinds de jaren dertig zit en dat het kabinet steeds meer begint te lijken op een ,,soort van denktank'' of wetenschappelijk bureau dat allerlei opties in kaart brengt, maar zonder in actie te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.