Home

Achtergrond 177 x bekeken

Rusland wil zichzelf van kip en varkensvlees voorzien

Rusland wil binnen drie of vier jaar zijn varkensvlees- en pluimveevleesconsumptie voor maximaal 10 procent via importen dekken.

Dat meldt agrarisch persbureau Agra Europe. Het bureau baseert zich op uitlatingen van Sergei Mikhailov, topman van het Russische vleesbedrijf Cherkizovo.

Rusland heeft miljarden dollars geïnvesteerd in de eigen productie van pluimveevlees en varkensvlees om zo minder afhankelijk te worden van importen. Het gevolg was onder meer dat de Verenigde Staten hun export van pluimveevlees sterk zagen teruglopen. In 2008 ging nog een kwart van de Amerikaanse export van pluimveevlees naar Rusland.

In april dit jaar zei minister Viktor Zubkov dat Rusland streeft naar zelfvoorziening voor pluimveevlees en varkensvlees in 2011 en verder door wil groeien naar een situatie waarin het land exporterend wordt voor deze producten.

Rusland produceerde vorig jaar 2,2 miljoen ton pluimveevlees en importeerde 1,2 miljoen ton pluimveevlees. De varkensvleesproductie was 2,0 miljoen ton en het land importeerde hoofdzakelijk uit Zuid-Amerika en de Europese Unie 770.000 ton varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.