Home

Achtergrond

Rosékalverhouders missen uit onwetendheid premie

Rosékalverhouders lopen sinds de aanpassing van de kalfsvleesdefinitie slachtpremie mis.

Zij weten soms niet dat er voor dieren jonger dan acht maanden andere regels gelden dan voor oudere kalveren. Tot juli vorig jaar ontvingen alle rosékalverhouders de slachtpremie voor runderen. De premie geldt alleen voor dieren die ouder dan acht maanden zijn.

Sinds de wijziging van de kalfsvleesdefinitie vorig jaar mag dit vlees in Europa niet meer als kalfsvlees verkocht worden. Sommige kalverhouders kiezen er daarom voor hun rosékalveren af te leveren voordat ze acht maanden zijn.

”Deze dieren komen niet in aanmerking voor de runderpremie van Dienst Regelingen, maar voor de kalverpremie van het productschap”, legt een woordvoerder van het Productschap Vee en Vlees (PVV) uit. ”Die regels waren er altijd al, maar omdat rosékalveren altijd ouder dan acht maanden werden afgeleverd, kennen veel kalverhouders ze niet altijd.”

Kalverhouders zijn al duizenden euro’s misgelopen omdat ze zich vergeten aan te melden, aldus een inkoper van een kalverslachterij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.