Home

Achtergrond 553 x bekeken

Rooien lelies gestart

Het rooien van lelies is gestart. Althans in Frankrijk, waar de eerste Longiflorums inmiddels uit de grond zijn gehaald en worden verwerkt.

Het tijdstip ligt iets vroeger dan gebruikelijk. De verwachting is dat binnen een week of twee ook in Nederland de rooicampagne voor lelies van start zal gaan. Vanwege de toenemende temperatuurverschillen tussen dag en nacht is dit noodzakelijk, om geen schade op te lopen.

Als het ’s nachts pittig koud is en die koude de gelegenheid krijgt om in de grond door te dringen en vervolgens de temperatuur overdag flink oploopt, ontstaat de kans dat er spruitvorming optreedt waardoor de bollen nagenoeg onverkoopbaar zijn. Wat betreft de handel in leliebollen is op te merken dat die handel wel doorloopt, maar op een laag prijsniveau.

De bloemenprijzen lijken iets aan te trekken, maar daarbij moet (net als bij de bollen) rekening worden gehouden met het gegeven dat het prijsniveau erg laag lag en er weliswaar een verbetering is gesignaleerd, maar dan een verbetering van een slechte situatie. Het is dus allemaal iets minder slecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.