Home

Achtergrond

Rode Kruis opent rekening voor rampen

Het Nederlandse Rode Kruis heeft vandaag rekeningnummer 6868 opengesteld voor de slachtoffers van de overstromingen in de Filippijnen, Vietnam en Samoa en de aardbeving op Sumatra.

Dat heeft de organisatie gemeld.

Het Rode Kruis zegt dringend financiele hulp nodig te hebben om de meest kwetsbare slachtoffers van voedsel, water, onderdak en huishoudelijke materialen te kunnen voorzien. Alleen al in de Filippijnen en Vietnam zijn zo'n vijf miljoen mensen getroffen door de verwoestende impact van tyfoon Ketsana en de zware regenval. Ook de zeebeving met de daaropvolgende tsunami in de Pacific heeft tot grote overstromingen, slachtoffers en schade geleid op Samoa, Amerikaans-Samoa en Tonga.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.