Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

Restrain Company wint PotatoEurope Award

Restrain Company Ltd heeft de PotatoEurope 2009 Innovation Award gewonnen met het product Restrain Generator.

Restrain Generator is een kiemremmingsmiddel op basis van het natuurlijke product ethyleen. Ethyleen laat geen residu achter op de knol. Volgens de jury is dit product is een doorbraak en een innovatie waar de aardappelsector lang op heeft gewacht. Vooral voor landen waar poot- en consumptieaardappelen lang worden bewaard, zoals in Nederland, komt een natuurlijk en milieuvriendelijk kiemremmingsmiddel als geroepen. Bovendien is het middel getest en veilig bevonden door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden uit Wageningen. Hierdoor kan het ook worden gebruikt in de biologische aardappelteelt. Tenslotte heeft het product een vergelijkbare kostprijs heeft met chemische kiemremmingsmiddelen. Samenvattend heeft Restrain Generator, volgens de jury, een positieve invloed op de verwerking en de export van aardappelen.

De prijs is uitgereikt na afloop van de eerste congresdag, dinsdag in ’t Voorhuys in Emmeloord. Er waren 17 nominaties. De tweede prijs is voor Direct Tuber Testing (DTT) van keuringsdienst NAK en de derde prijs voor Dacom Watersave Sensor System van adviesbureau Dacom.

Eén reactie

 • no-profile-image

  aad gouw

  Goedemiddag:

  Wij hebben uw artikel gelezen en laten u weten dat wij een ehtyleen generator leveren aan de fruit/bananen industrie
  Wij sturen u graag alle informatie naar uw e-mail adres.

  graag uw reaktie

  mvg aad gouw

Of registreer je om te kunnen reageren.